• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev blista pred derbi: Niko u Evropi kao Rikardo! "Meč sa Zvezdom može da odredi tok sezone!"

Autor Dragan Šutvić

Sportski direktor crno-bijelih zadovoljno trlja ruke i motivisano iščekuje vječiti derbi u nedjelju.

 fk partizan iliev izjava nakon anortozisa pred vječiti derbi  Izvor: MN Press/TV Arena sport/SCreenshot

Partizan se vratio iz Kipra nasmijan zbog pobede protiv Anortozisa, a sportski direktor crno-bijelih Ivica Iliev ima razlog za zadovoljstvo, kao i svi u klubu. Doduše, ističe da nema prostora za euforiju, jer je grupna faza tek počela i jer u nedjelju slijedi "vječiti" derbi protiv Crvene zvezde.

Možda će vas zanimati

"Zadovoljan sam, kao i svi. Ovo je odličan rezultat. Bili smo optimisti pred utakmicu i uopšte pred početak Lige konferencija. Same kvalifikacije su nam dale pravo da vjerujemo da ćemo se boriti ne samo za prolaz, nego za prvu poziciju u grupi i krenuli smo onako kako smo željeli. Odigrali smo čak i mnogo bolje nego što su se svi nadali, mnogo sigurnije i kvalitetnije od našeg protivnika. Kontrolisali smo utakmicu, imali mnogo kvalitetnih šansi", rekao je on, a prenio klupski sajt.

Posebno ga raduje to što niko nije "uzletio" poslije trijumfa, već svi uspjeh gledaju trezveno dok se spremaju za meč protiv Crvene zvezde.

"Ono što me raduje je što ne vidim nikakvu euforiju ni kod jedne osobe u klubu, a posebno kod igrača jer ovo već postaje standard. Oni se ne zadovoljavaju ovakvim stvarima, nego nekim većim i idu ka tome. U nedjelju nas očekuje jedna velika utakmica, izuzetno važna, kao i ova, koja može da odredi dalji tok sezone. Samim ulaskom u Ligu konferencija smo napravili veliku stvar, sada smo otvorili takmičenje pobjedom protiv jednog od dva glavna konkurenta za prolaz i pokazali našu ambiciju. Ostaje nam, u ovom mini ciklusu bitnih utakmica, derbi koji je najveća utakmica srpskog fudbala i može u ovom trenutku da usmjeri sezonu u onom pravcu u kom želimo”.

"NIKO KAO RIKARDO"

Izvor: MN PRESS

Rikardove partije daju Ilievu i svima u Humskoj veliki razlog za zadovoljstvo. Ove sezone dao je već 13 golova na 14 utakmica i bio je strijelac i na Kipru.

"Samo mu želim da nastavi tako. Mislim da niko u Evropi nema takav učinak, on je na polovini broja golova koje je dao u prvom mandatu, u prvoj godini koja je isto bila spektakularna kada je učinak u pitanju. Dao je tada 26 golova, već je na 13 u 14 utakmica. Mislim da je u zenitu svoje karijere, na svom maksimumu. On je toga svjestan, kao i svi mi, osjeća nevjerovatno samopouzdanje, ali i našu podršku i pozitivnu energiju, ne samo ljudi iz kluba, nego i sa tribina, javnosti, medija… Samo neka tako nastavi!”

POHVALE MENIGU

Izvor: MN PRESS

Protiv Anortozisa je prvi put od početka zaigrao i Kvinsi Menig, koji je stigao u završnici prelaznog roka. I odmah je dao gol.

"Bio nam je potreban igrač takvih karakteristika. Traži dubinu, direktan je, dobra saradnja, kontrola lopte… Još uvijek se ne poznaje sa saigračima, ali vjerujem da će, kako vrijeme bude odmicalo, njegov učinak samo rasti”.

Upitan za "vječiti" derbi i za očekivanja od tog meča, Iliev je rekao da iščekuje sjajan meč.

"Očekujem izuzetno kvalitetnu utakmicu, zato što smo u situaciji u kakvoj je srpski fudbal ruhetko bio. Sa pobhedama Partizana i Zvezde, naši bodovi u Evropi rastu, kao i euforija u srpskom fudbalu, osheća se vhera u fudbal i kvalitet koji posheduju naša dva najveća kluba. Mislim da derbi dolazi u pravom trenutku, kada je euforija na maksimumu, kada smo otvorili sezonu i kada su ambicije u Evropi i domaćem takmičenju kod obhe ekipe na maksimumu. Volio bih da vidimo atraktivan fudbal, ne bih želio da vidim kalkulisanje. Obje ekipe dočekuju derbi u jednoj fantastičnoj atmosferi, puni samopouzdanja. Naravno, očekujem pobjedu Partizana!"

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC