• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Sarajevu samouvjereni pred derbi: Ako prikažemo bar pola sa treninga, biće dovoljno za pobjedu!

Autor Dragan Šutvić

"Spremno dočekujemo sutrašnji susret", optimističan je Goran Sablić, trener sutrašnjeg domaćina

 m:tel premijer liga bih 10. kolo sarajevo željezničar najava  Izvor: FK Sarajevo

Iz Sarajeva, uoči 124. prvenstvenog gradskog derbija protiv Željezničara, najavljuju da idu na pobjedu kojom bi se, nakon neočekivanog poraza od Leotara, vratili u borbu za vrh tabele m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Duel desetog kola Premijer lige BiH igraće se u srijedu uveče na Olimpijskom stadionu "Koševo" s početkom u 20.30 časova, a očekuje se da će tribine biti prilično ispunjene jer je dozvoljeno prisustvo i gostujućim navijačima na južnoj tribini.

Možda će vas zanimati

Iako je Željinim navijačima odobreno svega 1.500 ulaznica ambijent bi trebalo da bude dostojan velikog sarajevskog derbija, koji će imati svoju 144. epizodu u svim takmičenjima.

Goran Sablić, šef struke Sarajeva, istakao je da su svi igrači spremni za veliki derbi sa Željezničarom.

"Sutra je posebna utakmica, gradski derbi sa Željezničarom. Svi su igrači na dispoziciji. Atmosfera u ekipi je dobra i spremno čekamo sutrašnji susret", kazao je Sablić.

Osvrnuo se i na lošije rezultate "bordo" tima na domaćem terenu nego u gostima ove sezone. Potvrda tome je i trijumf Leotara na Koševu u posljednjem kolu Premijer lige BiH.

"Nakon utakmice sa Leotarom pričali smo, nije nam bila najugodnija situacija, kada uzmete otvaranje sezone i naš uspjeh kada je u pitanju domaći teren. S druge strane, uspješniji smo na gostovanju nego u prethodnoj sezoni. Svakako želimo i imamo ogromnu motivaciju da to promijenimo. Imamo kvalitet u ekipi, iz nedjelje u nedjelju dobijam više resursa od igrača i bolji feedback i očekujem da će sutra ekipa biti bolja i agresivnija. Mislim da je vrijeme da pokaže potencijal koji ima", optimista je Sablić.

Dodao je da svaka utakmica nosi tri boda, iako su svjesni da sarajevski derbi nosi sa sobom posebnu draž.

"Respektujemo i ekipu Željezničara kao i ostale ekipe. Međutim, za nas je najvažnije da pokažemo više odlučnosti i vjere u sebe. Sve ono što radimo na treningu i da pokažemo pola na terenu vjerujem da bi bilo dovoljno za pobjedu", rekao je šef stručnog štaba Sarajeva.

Na kraju, Sablić je naglasio da, uprkos činjenici što je vodeći dvojac (Tuzla siti i Zrinjski) odmakao na tabeli, ne odustaju od borbe za titulu šampiona BiH, posebno zbog činjenice što u nastavak sezone ulaze kompletni.

Mersudin Ahmetović, napadač Sarajeva, nedavno se vratio na teren nakon teške povrede i kaže da se raduje novom derbiju protiv Željezničara, koji po njemu vraća vjeru u fudbal u BiH.

"Lijepo se vratiti u ekipu i ponovo biti s momcima. Odigrao sam desetak derbija, ali svaki put je sve veća i veća, rekao bih, pozitivna atmosfera, nadam se da će tako biti i sutra", rekao je Ahmetović.

Željezničar i Sarajevo su do sada odigrali 143. takmičarske utakmice, a u srijedu će igrati 124. prvenstveni derbi.

Do sada je "Željo" upisao 36 prvenstvenih pobjeda, Sarajevo 35, a 49 utakmica završeno je neriješeno. Gol razlika je na strani "bordo" tima, 139:136.

Nakon devet odigranih kola u Premijer ligi BiH "bordo" klub zauzima četvrtu poziciju s 14 bodova, dok su "plavi" na šestom mjestu s tri boda manje.

Lider prvenstva je Tuzla siti sa 22 boda i utakmicom manje.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

utorak:

Sloboda - Posušje

Velež - Borac (20.00)

srijeda:

Leotar - Rudar Prijedor (16.00)

Radnik - Zrinjski (18.00)

Široki Brijeg - Tuzla siti (18.00)

Sarajevo - Željezničar (20.30)

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC