• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA, FSS i HNS zajedno za Prosinečkog

"Sve tri strane, UEFA, FSS i HNS, bile su složne da je važno da Prosinečki dobije licencu što prije", kaže Miodrag Antonijević za MONDO.

 UEFA, FSS i HNS zajedno za Prosinečkog Izvor: MONDO

Gdje ima dobre volje, ima i rješenja...

Iako je ne tako davno djelovalo gotovo nemoguće da će novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki do početka proljećnog dijela Superlige završiti sve neophodne poslove oko dobijanja PRO licence, to se dogodilo ove srijede.

Dvočlana delegacija FK Crvena zvezda, u kojoj su bili poslovni direktor Đorđe Stefanović i savjetnik predsjednika kluba Vladana Lukića, Miodrag Antonijević, boravila je u srijedu u prijestonici Hrvatske, gdje je održan sastanak sa predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Vlatkom Markovićem, generalnim sekretarom Zorislavom Srebrićem i direktorom Trenerske akademije Vatroslavom Mihačićem.

Epilog je bio sljedeći: HNS je istog dana izdao uvjerenje da je Prosinečki vlasnik UEFA "A" trenerske licence, na osnovu koje će mu u Srbiji, uz upisanu školu za PRO trenersku licencu, biti izdata dozvola da kao šef stručnog štaba vodi fudbalere Crvene zvezde na zvaničnim utakmicama.

"Sve tri strane, UEFA, FSS i HNS, bile su složne da je važno da Prosinečki dobije licencu što prije. U tome je mnogo pomogao i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, kao i generalni sekretar Zoran Laković", kaže Antonijević za MONDO.

"Ovde u Zagrebu svi su bili za to da Robi dobije sve neophodne papire da bi vodio Crvenu zvezdu, čak je i selektor Hrvatske Slaven Bilić zvao u Savez i raspitivao se da li je sve u redu i da li će njegov prijatelj moći neometano da radi", nadovezao se Stefanović.

"Čelnici HNS bili su izuzetno ljubazni, u više navrata isticali su da je i njima bitno da Prosinečki radi neometano i pritom se zahvalili kolegama iz FSS Karadžiću i Lakoviću na njihovom angažmanu", rekao je Antonijević.

Onog trenutka kada se Prosinečki prijavi za "slušanje" predavanja neophodnih za dobijanje PRO licence, stećiće se uslovi da mu Trenerska škola FSS, odnosno njen direktor Dušan Savić izdaju dozvolu za rad u Crvenoj zvezdi. Potvrda da Prosinečki ima UEFA "A" licencu neophodan je preduslov za to...

Prosinečki je prethodno završio posao oko dobijanja "A" licence, nakon što je položio završni trenerski ispit na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Ipak, ta diploma nije dovoljna da bi se vodio klub u najvišem rangu takmičenja, ali…

Nakon što je UEFA uvažila Prosinečkom praksu u vidu četiri godine neprekidnog rada u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, gdje je bio pomoćnih selektoru Slavenu Biliću, a sve sa bitnim preduslovom da se radi o bivšem šampionu Evrope i svijeta, vlasniku 20 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije i 49 za reprezentaciju Hrvatske, stečeni su svi uslovi da trener Zvezde u Zagrebu upiše ubrzani kurs za dobijanje PRO licence.

Taj čin po ustaljenoj praksi u srpskom fudbalu, bio je dovoljan da mu i u Srbiji bude dozvoljeno da vodi klub Superlige. Prethodno, ista dozvola izdata je odmah po upisivanju ubrzanog kursa i Njegušu, Gošiću, Nikoliću…

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC