• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema odgađanja Premijer lige BiH!

Uprkos lošim vremenskim uslovima i zahtjevima klubova, nastavak sezone u Premijer ligi BiH neće biti odgođen. "Ko ne očisti snijeg, biće kažnjen".

 Nema odgađanja Premijer lige BiH! Izvor: MONDO

Takmičarska komisja Fudbalskog saveza BiH donijela je odluku da se 16. kolo Premijer lige BIH igra u ranije predviđenim terminima, odnosno u subotu i nedjelju, 26. i 17. februara.

“Takmičarska komisija FSBiH potvrdila je raniju odluku da se utakmice 16. kola igraju prema ranije utvrđenom rasporedu. Klubovi su obavezni da pripreme teren, a službena lica će na licu mjesta odlučiti da li je teren spreman za igru. Dobili smo šest zahtjeva za odgodu, ali ne možemo udovoljiti tim klubovima”, izjavio je predsjednik Takmičarske komisije FSBiH Sejdo Zukanović.

Odgađanje nastavka prvenstva su tražili Travnik, Sloboda, Velež,  Željezničar, Čelik i Drina. Zahtjeve nisu poslali samo Leotar i Široki Brijeg.



Zukanović je, međutim, najavio da će klubovi koji ne pripreme teren biti kažnjeni.

”Klub je odgovoran za obezbjeđivanje uslova za igru, a onaj koji ne obezbijedi uslove, odnosno ne očisti teren, snosiće odgovarajuće sankcije. Naša odluka je jednoglasna i konačna”, istakao je Zukanović.

Prije nekoliko godina u sličnoj situaciji Budućnosti iz Banovića je izgubila utakmicu službenim rezultatom 0:3 jer nije pripremila teren za meč protiv Širokog Brijega.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC