• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

25 godina od kako je Ronaldo pokazao da je Bog: Uzeo loptu na pola, predriblao sve i dao gol o kome se još priča (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjećamo se gola koji je proslavio Ronalda.

 Ronaldo-dao-najbolji-gol-u-istoriji-fudbala-pre-25-godina. Izvor: Profimedia/AFP Photo

Na današnji dan prije tačno 25 godina vidjeli smo jedan od najboljih golova u istoriji fudbala. Taj gol nije bio naročito važan iz takmičarskog ugla, ali je u njemu sadržano sve ono što volimo u ovom sportu.

Ronaldo je 12. oktobra 1996. godine u Santijago de Komposteli postigao nezaboravan gol, zbog kog su se djeca zaljubljivala u fudbal, a generacijama koje su dolazile prepričavano je kakav je Brazilac majstor, pošto ono što je uradio svojim protivnicima zaista malo ko može.

"Pravi Ronaldo", ili što bi neki na ovim prostorima rekli "Zuba", bio je najdominantiji napadač generacije, a ono što je uradio protiv Kompostele bacilo je navijače u trans.

Ronaldu je za slalom od 48 metara, tokom kog niko od igrača Kompstele nije mogao da ga sruši, bilo potrebno tačno 10 sekundi. Varao ih je fintama, potezima tijelom, izluđivao ih je do nevjerovatnih granica, a na kraju mu je ostalo snage i da dobro šutne i postigne gol za Barselonu.

Kažu da je Ronaldo prije tog gola napravio 34 koraka i imao ukupno 16 dodira sa loptom, ali baš u tome kako nije posustao i uspijevao je da odoli povlačenju dresa i svakom udarcu po cjevanici - ogleda se njegova veličina.

Pamti se i kako se trener Bobi Robson u tom trenutku uhvatio za glavu u nevjerici, što bi sigurno postalo viralno da se desilo 2021. godine, a dječački osmijeh Ronalda na kraju akcije možda je najviše govorio koliko se zapravo Brazilac samo zabavljao na terenu i igrao fudbal kao da je samba.

"Dobio sam loptu na sredini terena. Primjetio sam kako su me okružili, ali nastavio sam da trčim. Vidio sam kako je cijela odbrana krenula išla naprijed i ušao sam u prostor između dvojice igrača. Kad sam ih izdriblao i našao prostor, vidio sam da mogu i da šutiram. I to je bilo to!", s osmijehom na licu ispričao je tada Ronaldo koji je imao samo 20 godina u trenutku kada se šalio sa defanzivcima.

Tada je i golman Fernando, koji je vidio maestralne poteze Ronalda iz najboljeg ugla, rekao da je to "najbolji gol koji je primio u karijeri", a zanimljivo je da je Gvardiola pričao da je radio i luđe stvari na treninzima.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC