• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Borusija šampionski kroz Minhen

"Milioneri" u velikom derbiju pobijedili Bajern. Keln, Majnc i Hanover do trijumfa golovima u finišu utakmica 24. kola Bundeslige.

 BUNDES: Borusija šampionski kroz Minhen Izvor: MONDO

Da li neko može da zaustavi Borusiju u pohodu ka "salatari"? Kako stvari sada stoje - ne može! "Milioneri" su apsolutno nadmoćni u Bundesligi i krupnim koracima grabe ka sedmoj tituli prvaka Njemačke (posljednja osvojena 2002. godine).

Mogao je Bajern pobjedom protiv Borusije na "Alianc Areni" da učini finiš prvenstva zanimljivijim, ali je lider bio najbolji onda kada je to bilo najpotrebnije. On što nije pošlo ni generaciji koja se 1997. popela na krov Evrope, jeste Jirgenu Klopu i njegovim pulenima, koji su slavili u Minhenu poslije 20 godina. Borusija je pobijedila sa 3:1 (2:1).

Odigrali su gosti šampionski, a na istom nivou svih 90 minuta bio je i srpski reprezentativac Neven Subotić.
Kevin Gorskrojc nije postigao gol, ali ima sve zasluge za vodeći pogodak Borusije. Sjajan prodor kroz sredinu 21-godišnjeg Nijemca i još bolja asistencija za Lukasa Bariosa, koji rutinski šalje loptu u mrežu Bajerna, bili su povod da u devetom minutu proključa onaj dio tribine namijenjen navijačima sa žuto-crnim obilježijima.

Bijesni su bili navijači minhenskog kluba, jer ih je upravo Groskrojc prozvao prije utakmice rekavši da su oni uz svoju ekipu samo kada Bajern pobjeđuje.

Bavarci su brzo izjednačili, poslije samo sedam minuta. Korner je izveo Frank Riberi, a Luiz Gustavo na drugoj stativi nogom zakucao loptu pod prečku.

Ali, radost domaćina je kratko potrajala...

Nuri Sahin je već u 18. minutu preciznim udarcem sa oko 20 metara savladao Tomasa Krafta, junaka ovonedjeljne Bajernove pobjede nad šampionom Evrope i Milanu.

Da će serija od sedam Bajernovih uzastopnih pobjeda pred svojim navijačima biti prekinuta bilo je jasno u 60. minutu kada se Mats Humels poslije kornera izvio u protivničkom kaznenom prostoru i vrlo lijepim golom glavom postavio konačnih 3:1.

Do kraja sezone u Bundesligi ostalo je još deset kola, a Borusiji već mnogi čestitaju titulu. Možda je u subotu uveče na "Alianc Areni" bila i nezvanična predaja "salatare" od strane još uvijek aktuelnog šampiona Bajerna. I slavlje "milionera" nakon posljednjeg sudijskog zvižduka djelovalo je šampionski...

Čak tri utakmice Bundeslige odlučene su u posljednjih pet minuta.

"Jarčevi" su osvojili vrijedne bodove na svom terenu protiv Frajburga - 1:0. Čovjek odluke bio je Lukas Podolski u 89. minutu. Keln je sa nova tri boda napravio veliki korak ka sredini tabele i jedno vrijeme, a možda i do kraja šampionata naće morati da strepi za opstanak.

Takođe u 89. minutu do pobjede je stigao i Hanover, koji je na gostovanju u Hamburgu protiv Sent Paulija slavio sa 1:0. Vredan gol u borbi za Ligu šampiona sa Bajernom i Bajerom postigao je Kristijan Šulc.

Majnc je dugo vodio na gostovanju protiv Hofenhajma, ali kada je David Alaba izjednačio u 83. minutu izgledalo je da je remi neizbježan. Ipak, Majnc je preko Kolumbijca Elkina Satoa u 86. minutu stigao do cijelog plijena. Strijelac prvog gola bio je Andreas Ivanšic u 23. minutu.

Šalke i Nirnberg su igrali 1:1, a bodove su podijelili i Kajzerslautern i HSV.
Parovi i rezultati 24. kola:

Šalke - Nirnberg 1:1 (0:1)
/Raul 52 - Hegeler 37/

Hofenhajm - Majnc 1:2 (0:1)
/Alaba 83 - Ivanšic 23, Sato 86/

Keln - Frajburg 1:0 (0:0)
/Podolski 89/

Kajzerslautern - Hamburg 1:1 (1:0)
/Hloušek 18 - Jansen 54/

Sent Pauli - Hanover 0:1 (0:0)
/Šulc 89/

Bajern - Borusija D. 1:3 (1:2)
/Barios 9, Sahin 18, Humels 60 - Gustavo 16/

Nedelja

Ajntraht - Štutgart 15,30
Verder - Bajer 17,30

Petak

Volfsburg - Borusija M. 2:1 (2:0)
/Dijego 36, 45+1 - Dems 74p/

TABELA: Borusija D. 58, Bajer /-1/ 45, Hanover 44, Bajern 42, Majnc 40, Frajburg 37, Hamburg 37, Nirnberg 36, Hofenhajm 33, Šalke 30, Keln 29, Sent Pauli 28, Ajntraht /-1/ 27, Volfsburg 26, Kajzerslautern 24, Verder /-1/ 24, Štutgart /-1/ 19, Borusija M. 19 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC