• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Martins: Najlakši gol u karijeri

Nigerijski napadač donio Birmingemu Liga kup iz drugog kontakta sa loptom na utakmici. Aleks Mekliš pozdravio "divovski napor" ekipe.

 Martins: Najlakši gol u karijeri Izvor: MONDO

David je pobijedio Golijata, još jednom.

Veliki Arsenal doživio je još jedno razočaranje, a Birmingem podigao prvi trofej poslije skoro pola vijeka, tačnije 48 godina.

Pobjedu od 2:1 obezbijedili su Nikola Žigić i Obafemi Martins, uz pomoć štopera Arsenala Lorana Kosijelnog i golmana Vojćeha Šćešnog, koji su u 89. minutu intervenisali krajnje nespretno.

"Mislim da je ovo najlakši gol koji sam dao u karijeri, a bio je tako važan. Čak sam se uplašio da slučajno ne promašim u čistoj situaciji. Prije toga sam samo jednom bio u kontaktu sa loptom...", izjavio je Martins, koji u Birmingemu igra na pozajmicu iz Rubina.

Menadžer Aleks Mekliš konstatovao je da pobjeda u finalu Liga kupa predstavlja ogroman uspjeh, naročito ako se uzmu u obzir ime i snaga protivnika.

"Plan je bio da što duže ostanemo u igri, a da u finišu preko brzih Martinsa i Džeroma pokušamo da ugrabimo pobjedu. Niko nam nije davao šansu da uspijemo, ali mi smo vjerovali. Igrači su uložili divovski napor. Sproveli smo u djelo sve što smo se dogovorili, mada je bilo i grešaka".

Golman Ben Foster nekoliko puta je fantastično intervenisao pri rezultatu 1:1.

"Govorili smo da za 90 minuta fudbala može svašta da se dogodi. Zato svi i volimo fudbal! Bili smo umorni, ali smo se borili. Imamo sjajan timski duh...", rekao je Foster.

O golu Martinsa...

"Mislim da bih ga i ja dao odatle!"

Arsen Venger doživio je još jedan težak udarac kao menadžer Arsenala, ali poslije meča nije želio da krivi pojedince za počinjene greške.

"Mali nesporazum imao je ogromne posljedice i obojica igrača su neutješna zbog toga. Kada se to dogodi pri kraju utakmice, teško je popraviti stvar. Ne krivim nikoga".

Loše po Arsenal je i to što je Robin Van Persi doživio povredu koljena, pa će pregledi u ponedeljak pokazati da li će morati da pauzira. "Tobdžije" već u srijedu moraju da igraju ponovljeni meč osmine finala FA kupa protiv nižerazrednog Lejton Orijenta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC