• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Šerifu - UEFA neće da im isplati milione od Lige šampiona: Potpuni haos u Moldaviji - upletena je i vlada!

Autor Dragan Šutvić

Šerif pravi čuda, a novca nema nigdje!

 šerif ne može da dobije pare od uefa  Izvor: Profimedia

Šerif iz Tiraspolja je hit priča evropskog fudbala, pošto je moldavski predstavnik prvo preko Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba ušao u Ligu šampiona, a onda tek napravio ogromna iznenađenja. 

Prvo su savladali Šahtjor, potom i Real Madrid, a o njihovom usponu smo već pisali. Sada su stigli do velikog novca koji UEFA dodjeljuje učesnicima u Ligi šampiona, ali taj novac ne mnogu da dobiju!

Možda će vas zanimati

Šerif čiji je godišnji budžet oko 6.000.000 evra godišnje ne može da dobije preko 20.000.000 evra zbog specifične političke situacije. Tiraspolj je u Pridnjestrovlju (kako je zovu Rusi) ili Transnistriji (kako tu oblast zovu Rumuni i Moldavci), dijelu Moldavije koji je faktični nezavisna država. 

Sa skoro potpuno ruskim stanovništvom ova paradržava funkcioniše od raspada Sovjetskog Saveza, a tu se smjestio i Šerif, fudbalski klub koji je u rukama Viktora Gušana, nekadašnjeg krupnog KGB igrača. 

FK Šerif je samo dio ogromne korporacije koju vodi Gušan, ali on ne može da dođe do nagradnog novca Lige šampiona jer moldavske banke ne operišu sa stranom valutom. 

Prvi čovjek Pridnestrovlja Vadim Krasnoselski je uputio molbu premijerki Moldavije Nataliji Gavriliti i zatražio je od nje rješenje problema. Ipak Šerif nije dobio poseban račun na koji može da dobije milione evra koji im sljeduju. 

U Pridnestrovlju postoji centralna banka koja izdaje svoju valutu - pridnestrovsku rublju, ali je problem što tu banku niko ne priznaje. Stoga UEFA ne želi da uplati novac u tu banku. 

A još jedan razlog što sa moldavskim bankama UEFA ne želi da sarađuje je i to što su pod stiktnom prismotrom pošto je 2014. godine iz njih naprasno "nestalo" milijardu evra i istraga oko toga se još vodi. 

Dok Šerif juri dalju slavu u Ligi šampiona, ostaje jedno pitanje - gdje će završiti njihov novac?

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC