• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delije i Grobari sklopili pakt u Trebinju!

Izvori bliski vrhu navijača Crvene zvezde i Partizana potvrdili pakt o zajedničkoj borbi protiv nasilja na fudbalskim terenima.

 Delije i Grobari sklopili pakt u Trebinju! Izvor: MONDO

Navijači beogradskog Partizana, njih oko 150, prvi put su se pojavili na jednoj Zvezdinoj utakmici (sa Leotarom u Trebinju) kako bi se zajedno sa pristalicama kluba sa Marakane, kojih je bilo 6.500, suprotstavili nasilju ali i srpskom pravosuđu.

Sa crno-bijelim transparentima na kojima je pisalo "Borba za pravdu" i "Pravda za Uroša", popularni Grobari su nastavili rat sa sa pravosuđem Srbije, koje je po njima izreklo visoke kazne za njihove drugare sa "juga" i Zvezdinog navijača Uroša Mišića u slučajevima Brisa Tatona i policajca Trajkovića. Tokom meča, simpatizeri vječitih rivala nisu razmijenili nijednu pogrdnu riječ, čime su jasno dali do znanja da postoji dogovor o zajedničkom udruživanju.

Izvor blizak vrhu Grobara potvrdio je za beogradski "Alo" da je prisustvo navijača Partizana na Zvezdinoj utakmici u Trebinju prvi takav slučaj u istoriji.

"Ne radi se ni o kakvom udruživanju da bi se neko rušio, da bi se mijenjala vlast. Cilj cijele ove priče je da jednom za svagda prestane da se ubija i da prestanu da se gube životi zbog toga što neko navija za Zvezdu ili Partizan. To je jedini motiv naših zastava na stadionu u Trebinju. Želimo da niko više nikada ne pogine zbog navijačke opredijeljenosti", izjavio je izvor blizak Grobarima.

Ni Zvezdine Delije nisu krile da su na prijateljskoj utakmici u Trebinju imali goste - navijače Partizana.



"Ne želimo više da nas nazivaju ubicama, želimo da i dalje budemo navijači. I ranije smo bili borci protiv noževa i pištolja, samo što to niko nije notirao u medijima. Sada želimo javno, zajedno da pošaljemo sliku na kojoj će se vidjeti da su na tribini isključivo navijači, a ne huligani, kako smo nazivani prethodnih godina", dodao je izvor blizak Delijama.

Na pitanje koji je sljedeći korak, da li ih se možda može očekivati izmiješane na sjevernoj i južnoj tribini tokom predstojećih vječitih derbija, uslijedio je jasan odgovor:

"Nema potrebe za tim. Grobari će ostati na jugu, a mi na sjeveru. Ne radi se ovdje ni o kakvom udruženju, već isključivo samo o zajedničkoj borbi protiv nasilja".


Pakt "delija" i "grobara" prethodnih dana bio je vidljiv na svakom koraku u Beogradu. Najprije je spoljašnji zid južne tribine stadiona u Humskoj "ukrašen" grafitom "Pravda za Uroša", a slični grafiti pojavili su se i na zidinama zgrada širom grada, među kojima dominira "Sloboda za 'grobare' - CZBG".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC