• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan promašivao i dao četiri gola

Partizan je savladao domaći Koper 4:3 (1:1) u posljednjoj provjeri pred nastavak šampionata Srbije i gostovanja u Inđiji.

 Partizan promašivao i dao četiri gola Izvor: MONDO

Iako su crno-bijeli postigli četiri gola, trenera Aleksandra Stanojevića može da zabrine loš procenat realizacije šansi. Jer, njegov tim je pored situacija iz kojih je postizao golove propustio još osam "čistih" šansi!

Naime, samo u prvom poluvremenu kada su crno-bijeli igrali u najjačem mogućem sastavu (izostao prehlađeni Saša Ilić) stvorili su sedam prilika, a iskoristili samo jednu. U nastavku je Stanojević na teren poslao "drugi tim", koji je još tri puta zatresao mrežu domaćina, a mogao je još...

Srpski šampion je tri puta kapitulirao, a da Koper nije stvorio nijednu šansu!

Mladen Krstajić je doveo Partizan u vođstvo u 20. minutu, a deset minuta kasnije je skrivio penal iz kog je Koper izjednačio. Domaćin je poveo sredinom drugog dijela, najviše zahvaljujući lošoj intervenciji golmana Živka Živkovića, ali su Darko Brašanac i Marko Šćepović donijeli preokret u 75. i 79. minutu.

Ipak, Miha Blažič je lijepim pogotkom iz daljine u 86. minutu donio nadu Slovencima da će ostati neporaženi, ali je Dominik Adija dobru igru krunisao pobjedonosnim pogotkom u 92. minutu.

Stanojević ima mnogo razloga za zadovoljstvo poslije generalne probe pred start proljećnog dijela sezone. Partizan je, shodno njegovoj želji, svo vrijeme diktirao ritam i dominirao, a kao plod takve igre i stvarao prilike kao na traci, dva puta pogodio okvir gola...

Mogao je da se proslavi mladi štoper Stefan Savić, koji je tri puta bio u izglednim pozicijama, čak je pogodio prečku sa dva metara... U strijelce se nije upisao, baš ni Stefan Babović, Zvonimir Vukić, Radosav Petrović, Ivica Iliev i Miloš Bogunović, čiji je udarac takođe zaustavila prečka.

Utakmica je odigrana na stadionu Bonifika u Kopru. Snažan vjetar je svo vrijeme otežavao posao akterima.

Prije Kopra, Partizan je ove zime odigrao deset pripremnih utakmica - u Beogradu je bio ubedljiv protiv Zemuna (5:0), u Antaliji je remizirao sa Dinamom iz Bukurešta (0:0), Torontom (1:1), Rudarom iz Pljevalja (1:1) i Slavijom iz Sofije (0:0), dok je savladao Šturm (2:1). U Dubaiju je bio bolji od Al Džazire (4:2), a deklasirao je tim Pogranične policije UAE (15:0). Po povratku kući uslijedio je još jedan neriješen meč, sa Sremom iz Sremske Mitrovice (1:1), zatim je u Sloveniji poražen od kineskog Šanži Žongjanga (1:2).

Crno-bijeli će se u srijedu vratiti u Beograd kako bi se adaptirali na ovdašnje uslove do subote i duela sa Inđijcima.

KOPER: Nenezič, Karič, Stančič, Hadžić, Blažič, Miran Pavlin, Luka Pavlin, Bubanja, Marčeta, Vasiljev, Bunderla.

Igrali su još:

PARTIZAN (prvo poluvrijeme): Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski - Petrović - Tomić, Vukić, Babović - Teigo, Iliev.

PARTIZAN (drugo poluvrijeme): Živković - Stevanović, Jovanović, Stanković, Kizito - Bogunović, Kamara, Smiljanić, Brašanac - Adija, Šćepović.

GOOOL, GOOOL, GOOOL

0:1 - 20. Vukić je poslao loptu "kroz" odbranu Kopra, Krstajić je izdržao duel sa protivničkim igračem i iz neposredne blizine gola u padu šutirao i matirao Neneziča.

1:1 - 30. Krstajić je igrao rukom u kaznenom prostoru i sudija Pavel je pokazao na bijelu tačku. Stojković je pogodio na koju će stranu pucati Estonac Vasiljev, nije uspio da spriječi izjednačenje. Tako je Vasiljev opet savladao golmana Partizana, kao i u kvalifikacionoj utakmici u kojoj je Estonija savladala Srbiju u Beogradu 3:1 u avgustu prošle godine.

2:1 - 66. Bubanja je šutnuo sa 20-ak metara iskosa sa lijeve strane, golman Živko Živković je loše procijenio let lopte, ona je odskočila pred njim i odskakutala u mrežu.

2:2 - 75. Darko Brašanac se ubacio između dvojice domaćih defanzivaca, prihvatio loptu i manirom iskusnog fudbalera, što on definitivno nije sa 19 godina, precizno ciljao kroz noge golmanu Kopra.

2:3 - 79. Brašanac je poslije gola "upisao" i asistenciju, uposlio je Marka Šćepovića koji odličnu šansu nije propustio.

3:3 - 86. Miha Blažič je neodbranjivo zategao praćku iz slobodnjaka sa skoro 30 metara.

3:4 - 92. Dominik Adija je sa metar-dva ubacio loptu u praznu mrežu pošto ga je sjajno uposlio Ivan Stevanović.

(MONDO, foto partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC