• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo BiH istražuje "namještaljke"

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio da su stigli materijali iz Bohuma o učešću domaćih klubova u namještanju fudbalskih utakmica.

 Tužilaštvo BiH istražuje "namještaljke" Izvor: MONDO

"Dobili smo određene informacije i materijale od njemačkog tužilaštva iz Bohuma u vezi sa namještanjem fudbalskih utakmica u kojima su akteri klubovi iz BiH. Vodimo istragu o tom pitanju, ali u cilju iste, ne mogu mnogo detalja da otkrijem", rekao je Grubešić za "Glas Srpske".

On je dodao da ne može da otkrije imena klubova iz BiH koji se sumnjiče za zakulisne radnje i namještanje utakmica, kao ni pojedince koji su to radili.

"Prije nekoliko mjeseci smo obaviješteni od njemačkog tužilaštva iz Bohuma, ali sumnjive utakmice i klubovi akteri su tajna. Ne mogu da vam kažem dok se ne okonča istraga. Mogu samo da kažem da raspolažemo određenim detaljima prema kojima smo i usmjerili istragu".

Prema informacijama iz Bohuma, tužilaštvo iz njemačkog grada podići će 21. marta optužnicu zbog spornih fudbalskih utakmica širom Evrope (prema procjenama namješteno više od stotinu mečeva). Među tim susretima su i dvoboji Alborg - Slavija (0:0) i Široki Brijeg - Banants (0:1), odigrani u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Navodno je pod istragom i Travnik. Popularni "veziri" se sumnjiče za namještanje nekoliko prijateljskih utakmica odigranih na pripremama u Švajcarskoj, a pojedinci iz kluba su već saslušani u Nionu.

Takođe, pokrenuta je istraga i u vezi sa susretom reprezentacija BiH i Turske odigranim u Zenici, a koji je završen neriješenim rezultatom 1:1. U namještanju tog meča navodno je, preko tadašnjeg selektora BiH Miroslava Ćire Blaževića, umiješan i legendarni hrvatski golgeter Davor Šuker.



Podsjećamo da je sudija iz BiH sa FIFA znakom Novo Panić doživotno isključen iz fudbala jer je utvrđeno da je uzeo mito za namještanje kvalifikacione utakmice za SP Lihtenštajn - Finska (1:1). Prvooptuženi za namještanje utakmica na saslušanju u Bohumu, Hrvat iz Berlina Ante Šapina, istakao je da je Paniću za taj meč dao 40.000 evra.



FIFA istražuje i prijateljski meč Letonija - Bolivija (2:1) odigran u Antaliji, a koje su sudili arbitri iz BiH: Siniša Zrnić, Kenan Bajramović i Rizah Ridžalović. Sudije iz BiH su pod istragom jer su na pomenutoj utakmici dosuđena tri penala. Sumnja se da je u pitanju kladioničarska prevara, tim prije što su pomenuti arbitri otputovali u Tursku bez znanja FS BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC