• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobro je što sam odmah otišao, kaznili bi me! Stanković se prvi put oglasio, otkrio i stanje pogođenog trenera

Autor Haris Krhalić

Dejan Stanković je izašao pred novinare i govorio o stanju Italijana koji će morati na liječenje.

 Crvena Zvezda Dejan Stanković se oglasio prvi put Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Crvena zvezda poražena je od Mitjilanda u četvrtak, ali nema previše vremena da misli na taj neuspjeh. Novi izazov je tu, slijedi meč protiv Vojvodine u Superligi Srbije u nedjelju od 16.45.

Međutim, s obzirom na to da se Stanković uz izvinjenje nije obratio javnosti poslije poraza od Skandinavaca, u subotu je prvi put govorio o tome, ali i o svom povređenom pomoćniku Federiku Panonćiniju, koga su navijači Zvezde pogodili pred tunelom, pa je napustio teren u vozilu hitne pomoći.

Možda će vas zanimati

 "Dobro je Federiko, pušten je kući. Bio je konzilijum, sad je na kućnom lečenju. Kada bude mogao, otputovaće u Italiju da nastavi oporavak. Ja znam njega, on je fenomenalan profesionalac i moj dobar prijatelj. znam da će njegov oporavak trajati najminimaljnije, da bi opet cijeli dan bio dostupan svima nama. Dešava se, nije trebalo, ali se dešava", ispričao je šef stručnog štaba crveno-bijelih.

Izvor: MN PRESS

Na pitanje da li postoji bojazan da se kondicioni trener neće vratiti u klub iz Italije, Stanković je odgovorio oštro.

"Ja nisam ovdje da istražujem da li će se on vratiti. Zašto takva pitanja? Šta je drugačije, to što je Italijan. Jel bi se ti vratio? Da li su njega gađali?", rekao je Zvezdin trener.

Stanković je u analizi poraza rekao da je to bilo "čudno" veče i da je sve išlo "kontra" za njegov tim.

"Dosta puta smo pričali o tome da ti možeš da spremiš utakmicu kako misliš da će izgledati, da radiš na detaljima, svaka utakmica nosi svoje. Okrenulo se sve poslije 12. minuta, došao je novi tok, koji nije očekivan. Dešava se, utakmica bi bila teška i 10 na 10, 10 na 9 je već postalo dosta teže, ali to veče u četvrtak je nekako bilo... Čudno veče, sve je išlo kontra, počev od terena. Marakana nikad nije imala bare, to je bilo prvo iznenađenje, onda crveni, iz naših grešaka smo primili gol... Možda bi mi primili kasnije da nismo tada, ali od svega toga, posle "prospavane" noći treba izvući pozitivno", počeo je Stanković.

Izvor: MN PRESS

Moglo je i bolje...

"Primili smo gol, vidjelo se kod momaka da su baš htjeli da dođemo do te jedne lopte da postignemo gol. Stvarno su dali sve, došle su te lopte, sa Pankovim i Dragovićem su mogle da završe u mreži. To bi bilo fenomenalno. Ali i dalje imamo isti cilj, proljeće u Evropi. Zavisi od nas, imamo utakmicu kod kuće, idemo dalje. Ostavićemo ružno veče iza nas, pouke ćemo izvući, koliko smo juče. Moramo da rastemo kao grupa, kao ekipa. Moramo izaći jači", rekao je Dejan Stanković.

Pojavila se i izjava Miloša Degeneka, koji je preuzeo krivicu posle rano dobijenog crvenog kartona, a što je Stanković kratko prokomentarisao.

"Degenek je dio grupe, ne možeš sam da izgubiš ili pobjediš. Ne treba da se izvinjava. Treba da radimo. To je trenutka, doneo je odluku. Ja bih donio drugačiju odluku, opet kažem"

Izvor: MN PRESS

Stanković je samo kratko prokomentarisao suđenje na meču protiv Mitjilanda.

"Tri naša napadača su dobili žute kartone. Uradio sam dobru stvar što sam otišao u tunel, inače bih dobio nekoliko mečeva suspenzije. Želim da zadržim fokus na ekipu, da ne trošim vrijeme i energiju na te druge stvari", rekao je trener Zvezde.

Prekinut je dobar niz Zvezde na evropskim mečevima kada igra kao domaćin, ali ti rekordi Stankoviću ništa ne znače.

"Žao mi je što se desio poraz. Imali smo brejk, ali ko je verovao u pobedu u Razgradu? Nije dobro izgubiti na svom stadionu, ali momci su dali sve i sa igračem manje. Nema ništa od rekorda, šta meni znači niz od 50 utakmica ako ne stižem do cilja? Nije smak svijeta ako se izgubi jedna utakmica. Momenat nije pravi, ali i dalje imamo dobru situaciju. Spremamo utakmice dalje, nakon teške večeri. Momci su uvijek reagovali jako, pa očekujem to i sutra"

Naredni meč je protiv novosadskih crveno-bijelih, koje trenira Slavoljub Đorđević i koji su Zvezdi "otkinuli" dva boda na Marakani početkom sezone.

"Đole (trener Vojvodine Slavoljub Đorđević, prim. novin) radi odličan posao. to je pokazao i prošle sezone. Možda mu start nije bio sjajan, ali se vidi iz utakmice u utakmicu da radi sjajan posao. Napravili su mnogo promjena, vidi se da je fokusiran. Samo neka nastavi tako, radi fenomenalan posao. Znamo da Čović ne igra, on ima fenomenalan tajming za skok i uvijek nam pravi probleme. Oni moraju da nadomjeste taj nedostatak. Znaju organizovano da se brane, koriste dosta prekide... Ne gledam vremensku prognozu pred mečeve, ne znam da li će biti bara na terenu"

Na prvom meču Vojvodina je bila okrenuta samo defanzivi.

"Na Marakani smo napadali, dosta šansi smo propustili. Oni su igrali defanzivno, ako utakmica to bude zahtevala sada ćemo se mi organizovano braniti. Ulazimo u meč kao da nam je poslednja utakmica u životu, to je sigurno", dodao je Stanković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC