• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas okupljanje "zmajeva": Svi su zabrinuti zbog kapitena Edina Džeke!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev u ponedjeljak će izvršiti prozivku igrača koje je pozvao za utakmice sa Finskom i Ukrajinom u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022.

 Okupljanje zmajeva u ponedjeljak u Sarajevu Izvor: FEHIM DEMIR/EPA

"Zmajevi" će pripreme za ove utakmice obaviti u Sarajevu, a prvi trening je zakazan za 17.00 u kampu Fudbalskog kluba Sarajevo, prenijela je agencija "Fena".

Međutim, ono što posebno zabrinjava sve navijače, kao i selektora Peteva je stanje Edina Džeke, koji je na sinoćnjem gradskom derbiju protiv Milana (1:1), zatražio izmjenu zbog povrede.

Kakva povreda je u pitanju zasad nije poznato, a trener Intera Simone Inzagi je u izjavi za italijanske medije prokomentarisao Džekino stanje.

"Na kraju prvog poluvremena Džeko i (Alesandro) Bastoni su imali nekih manjih problema, ali kada igrate u ovakvom ritmu, to se zna desiti. Sada se samo nadamo da su u pitanju neke sitnice, a ne ozbiljnije povrede", rekao je Inzagi.

Na spisku fudbalera nalaze se:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić,

Odbrana: Branimir Cipetić, Mateo Sušić, Jusuf Gazibegović, Siniša Saničanin, Seal Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Aleksandar Jovičić, Ajdin Nukić,

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Elvis Sarić, Miroslav Stevanović, Adi Nalić, Almedin Ziljkić, Sanjin Prcić,

Napad: Edin Džeko, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Oba susreta igraće se na stadionu "Bilino polje" u Zenici. Utakmica s Finskom na rasporedu je 13. novembra u 15.00 sati, a posljednji susret kvalifikacija protiv Ukrajine na programu je 16. novembra u 20.45 sati.

U kvalifikacionoj D-grupi vodi Francuska s 12 bodova, druga je Ukrajina s devet, Finska je treća sa osam, peta je BiH sa sedam bodova, a posljednji Kazahstan ima tri boda.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC