• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović pristao, čeka se Zvezda

Vladimir Bogdanović pristao je na uslove koje je ponudio kineski Lijaoning, ali je na potezu Crvena zvezda.

 Bogdanović pristao, čeka se Zvezda Izvor: MONDO

Vladimir "Guma" Bogdanović nalazi se na korak od inostranog angažmana.

Poslije prvog neuspješnog puta u Kinu u potrazi za novim klubom, svi su izgledi da će se drugi pokušaj završiti profesionalnim angažmanom u ekipi Lijaoning.

MONDU je u Crvenoj zvezdi potvrđeno pisanje beogradskih medija da su se bivši šampion Azije i Bogdanović dogovorili oko finansijskih detalja ugovora i dužine saradnje, ali je naglašeno da dogovor nije postignut na nivou dva kluba oko visine obeštećenja.

Crvena zvezda i Lijaoning trebalo bi u petak u toku dana da završe pregovore, a crveno-bijeli vjerovatno neće previše "zatezati" iz dva razloga. Prvi je taj što Bogdanoviću na ljeto ističe ugovor i da će tada biti slobodan u izboru nove sredine, a drugi činjenica da ove zime nije bio u prvom planu kod novog trenera Roberta Prosinečkog i da su u veznom redu prednost dobijali neki drugi fudbaleri.

Bogdanović, koji je rođen 5. oktobra 1986. godine u Kraljevu, u Crvenu zvezdu došao je 2001. godine sa 15 godina, a poslije "završene" Omladinske škole iskustvo je tražio u Jedinstvu iz Uba, Radničkom iz Niša i Smederevu. U prvom timu Crvene zvezde pravu šansu dobio je prošle sezone kod trenera Vladimira Petrovića, a isticao se dobrim izvođenjem prekida i sigurnom realizacijom penala.

Sada, u 25-godini blizu je da postane fudbaler desetostrukog prvaka Kine, osvajača Kupa i šampiona Azije iz 1990. godine. Prošle sezone "tigrovi" iz Đinžua, grada sa oko 770.000 stanovnika sa sjeveroistoka Kine, bili su sedmi tim u Superligi najmnogoljudnije zemlje svijeta.

Ove zime, prije Bogdanovića, što na pozajmice, što putem transfera, iz Crvene zvezde otišli su Savio do Vale (Čangčun*), Nikola Ignjatijević (Temišvar*), Miloš Trifunović (Bunjodkor*) i Slavoljub Đorđević (Bunjodkor).

Od početka sezone, otišli su Marko Blažić (raskid ugovora), Andrej Mrkela (Rad*), Bojan Đorđević (Novi Pazar*), Bojan Pavlović (Karabag), Nemanja Nikolić (Grbalj*), Marko Mugođa (Jagodina*), Ognjen Vranješ (Krasnodar).

*napomena: zvezdicama u zagradama označene su pozajmice.

Da je Kina obećana zemlja za srpske fudbalere i strance iz Superlige, ma kako to zvučalo, govori i podatak da su samo ove zime, pored Bogdanovića, još petorica igrača pronašla angažman u toj zemlji: Savio (Crvena zvezda - Čangčun), Kleo (Partizan - Gangžu), Moreira (Partizan - Dalian), Obijore Odita (Javor - Tijanđin) i Nenad Mladenović (Smederevo - Čangša).

(N. J. - MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC