• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan Srbin sa Kanadom ide na Svjetsko prvenstvo? Borjan je kapiten i legenda, sada žele i Stefana!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Stigao je poziv za fudbalera Radničkog iz Niša koji bi mogao da pomogne u borbi za odlazak na Mundijal u Katar.

 stefan mitrović poziv za nastup za reprezentaciju kanade Izvor: Profimedia/MN Press/Wikimedia Commons

Fudbalska reprezentacija Kanade odlično igra u kvalifikacijama i blizu je da naredne godine izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Bilo bi to njihovo prvo učešće na velikom takmičenju još od 1986. godine.

Kapiten njihove reprezentacije je golman Crvene zvezde Milan Borjan, a sada na putu ka Mundijalu 2022, Kanađani bi mogli da dobiju još jednog srpskog fudbalera!

Možda će vas zanimati

Borjan je svojim odbranama poveo Kanadu ka prvom mjestu u kvalifikacijama KONKAKAF zone, a odavno je poznato da za tu selekciju nastupa nakon što je u Kanadi odrastao kao mladić.

Kapiten Crvene zvezde je sa svojom porodicom izbjegao iz Knina u Beograd u operaciji "Oluja" 1995. godine, a kasnije su se preselili u Kanadu. Tamo je dobio državljanstvo, a sada i čast da ih predvodi kao kapiten.

Ipak, do Mundijala u Kataru, Kanađani bi mogli da dobiju i pojačanje u vidu Stefana Mitrovića! Radi se o ofanzivnom vezisti rođenom u Kruševcu, a koji nastupa za Radnički iz Niša.

Mitrović ima 19 godina, a posjeduje kanadski pasoš, pošto se sa svojom porodicom preselio u tu zemlju kada je imao samo šest mjeseci. Tamo je živio do 17. godine, kada se vratio u Srbiju i postao igrač niškog Radničkog.

Da je Mitrović dobio poziv reprezentacije Kanade, potvrdio je na "Tviteru" i njegov otac Ivan.

"Nisam očekivao ovakav hajp oko Stefana i reprezentacije Kanade. Da, pozvan je na okupljanje u januaru i prihvatio je poziv. On je igrač koji je u usponu, ne budite strogi prema njemu. Svjetsko prvenstvo je u torbi, vjerujte mi, Kanada će otići daleko", glasila je poruka oca 19-godišnjeg ofanzivca.

Ipak, sam Stefan Mitrović još uvijek nije želio da više komentariše, dok sve ne postane zvanično.

"I do mene je doprlo, ne bih da komentarišem... Kad nešto nije zvanično, onda je najpametnije ćutati. Ono o čemu trenutno razmišljam odnosi se na predstojeći duel Radničkog u Bačkoj Topoli, zatim Čukarički i Proleter. Volio bih, naravno, da se Kanada plasira na Svjetsko prvenstvo i na taj način ponovi uspjeh iz daleke, 1986. godine", rekao je Stefan Mitrović za "Sportklub".

Inače, Kanada je trenutno lider u svojim kvalifikacijama, a tri najbolje ekipe KONKAKAF zone će se plasirati na Svjetsko prvenstvo, dok će četvrtoplasirani igrati baraž protiv pobjednika kvalifikacija u Okeaniji.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC