• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa - Mesijevoj Barsi se ovo nikad nije desilo: Doživjeli poniženje kakvo Argentinac nije dozvolio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tokom njegovih 17 godina u klubu gigant španskog fudbala nijednom nije ispao iz grupne faze Lige šampiona.

 barselona prvi put od 2004. godine će igrati u ligi evrope Izvor: Youtube/FC Barcelona

Po prvi put od sezone 2003/04 - Barselona će igrati u Ligi Evrope, doduše tada se to takmičenje zvalo Kup UEFA. Pogađate šta se desilo te sezone?

Za vrijeme koje je u klubu proveo Lionel Mesi, Barselona nijednom nije ispala iz Lige šampiona u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje!

Možda će vas zanimati

Posljednji put kada Barselona nije igrala nokaut fazu Lige šampiona bilo je u sezoni 2003/04, a tada nisu učestvovali ni u grupi ovog takmičenja. Zbog tek šeste pozicije iz prethodne sezone, kada je u finišu prvenstva situaciju u klubu morao da spasi Radomir Antić, velikan španskog fudbala našao se u Kupu UEFA i tamo nije prikazao mnogo sjajnih partija.

Predvođeni nekim od klupskih legendi poput Pujola ili Ćavija, Katalonci su stigli do osmine finala i tamo ih je zaustavio Seltik. Alan Tompson bio je jedini strijelac u dvomeču, a ubitačne napadačke opcije Barse u vidu Patrika Klajverta, Havijera Saviole ili Marka Overmarsa nisu zatresle mrežu škotskog tima.

Ta evropska sezona bila je za zaborav, ali je za klub uslijedilo velikih 15 godina. Period evropske dominacije sa najboljom trojkom na sredini terena u istoriji fudbala, Mesi koji je iz meča u meč pokazivao klasu kakva se do tada nije viđala, a i momci iz La Masije koji su stizali u tim i odmah se odlično uklapali u najviše moguće ciljeve.

U međuvremenu su osvojene četiri evropske titule...

Davne 2006. godine u finalu je savladan Arsenal, 2009. i 2011. godine žrtva je bio Mančester junajted, a trijumfalni niz trofeja završio se pobjedom nad Juventusom 2015. godine. Može se pričati da je pad počeo već tada, ali Barselona je ipak bila redovna u nokaut fazi. Gotovo stalno u četvrtfinalu, jednom i u polufinalu koje je čudnovato prokockala protiv Liverpula.

Ova sezona nije uporediva sa tim dostignućima.

Barsa se sada seli u Ligu Evrope, gdje će protiv nekog od drugoplasiranih timova grupne faze tog takmičenja igrati za mjesto među najboljih 16 ekipa. Ispod njihovog renomea, nema drugih reči!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC