• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši predsjednik FIFA otkrio šta se dešava sa kuglicama prije izvlačenja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nakon žrijeba osmine finala Lige šampiona koji je ponovljen, podigla se velika bura u javnosti. UEFA je morala da ponavlja žrijeb, a navijači su pomislili da je namešten. Da li je to uopšte moguće? Ako pitate Blatera, ne da je moguće - nego je to i vidio svojim očima.

 sep blater otkrio kako se namješta žrijeb Izvor: Profimedia

Ponedjeljak u Nionu bio je veoma napet pošto su žrijebovi za UEFA takmičenja trajali više od tri i po sata. To naravno nije bilo planirano, ali je zbog velike greške pri izvlačenju parova Lige šampiona bilo i neophodno.

Nakon što je čitav svijet počeo da priča o kiksu kada su prvo spojeni Viljareal i Mančester junajted, koji su već igrali u grupnoj fazi i bili su "zabranjeni par", a potom i zaboravljanju kuglice sa imenom "crvenih đavola" prilikom izvlačenja rivala Atletiko Madridu, UEFA je morala da prizna gaf i ponovi izvlačenje.

Možda će vas zanimati

Ubrzo su se oglasili i objasnili da je u pitanju bila softverska greška, i da zbog toga ispočetka moraju da izvlače nove parove, ali je šteta već bila napravljena i oni koji ne veruju u poštenje UEFA dobili su novi "dokaz" toj tvrdnji.

Na društvenim mrežama odmah je počela da se vodi polemika o tome da li su žrijebovi namješteni, odnosno da li je u ovom konkretnom slučaju UEFA željela da dođe do duela Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, pa je baš zbog toga Junajted "preskočen" i sasvim slučajno uparen sa Pari Sen Žermenom.


UEFA će naravno negirati ovakve optužbe, ali zanimljivo je da je bivši predsjednik FIFA Sep Blater govorio prije pet godina na ovu temu i otkrio tehnike za namještanje žrijebova.

Da li je moguće namjestiti žrijeb zagrijavanjem i hlađenjem kuglica uoči početka ceremonije?

"Naravno da je moguće, smo je potrebno nekako označiti kuglice. Recimo, zagrijati ih ili ohladiti... To nije postojalo na žrijebovima FIFA, ali sam prisustvovao žrijebu, na evropskom nivou, gdje se ovo desilo", kazao je kontroverzni Sep Blater u intervjuu za španski "La Nasion".

Izvor: Profimedia

Očigledno je da je mislio na neki od UEFA žrijebova, samo nećemo saznati da li na klupskom ili reprezentativnom nivou, ali trebalo bi uzeti u obzir da je godinama već u ratu sa ovom organizacijom.

"To se nikad nije dogodilo kod nas u FIFA. Sigurno je da je moguće, ali se kod mene nije desilo. Nikada".

Novinar je zatražio još detalja o namheštanju žrijebova.

"Prije početka žrijeba stave kuglice u frižider. To je jednostavna tehnika da odredite koje su loptice hladne, a koje tople. U trenutku kada ih dodirnete, vi znate...", zaključio je Sep Blater i tada pokrenuo lavinu, međutim do sada ni kod UEFA ni kod FIFA nije utvrđeno da je bilo namještanja žrijebova.

A, šta vi mislite?

Anketa

Da li je moguće namestiti žreb za takmičenja?

  • Moguće je, ali mislim da se ne radi

    20% (1)

  • Naravno da je moguće, to stalno rade

    80% (4)

  • Nema teorije da se to radi

    0% (0)

  • Nisam siguran

    0% (0)

Da li je moguće namestiti žreb za takmičenja?

Rezultati


Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC