• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nećemo da igramo!" Izbio skandal zbog bivšeg trenera Partizana!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na utakmici humanitarnog karaktera nisu nastupila trojica fudbalera iz Alžira zbog toga što su "zategnuti" odnosi sa Izraelom, zemljom iz koje dolazi Avram Grant.

 trojica alžiraca nisu htjeli da igraju zbog avrama granta Izvor: MN PRESS

Poznati izraelski trener Avram Grant (66), koji je između ostalog vodio i Partizan, doživio je veliku neprijatnost u petak pošto su zbog njega trojica fudbalera Alžira bojkotovala humanitarnu utakmicu.

Naime, u sklopu priprema za finale Arapskog kupa, FIFA je organizovala utakmicu između "Svjetskih legendi" i "Arapskih legendi" na kojoj je Grant bio jedan od selektora, međutim to se nije dopalo Alžircima koji su na kraju odbili da učestvuju u događaju humanitarnog karaktera.

Tako su alžirski fudbaleri Rabah Mađer, Rafik Saifi i Rafik Haliče odustali od učešća na meču pošto je Avram Grant sjedio na klupi "Svjetskih legendi", a čitav slučaj FIFA je pokušala da zataška.

Razlog zbog kog su pomenuti fudbaleri protiv Avrama Granta su nategnuti odnosi Alžira i Izraela. Dvije zemlje nemaju diplomatske odnose i u svim prilikama Alžirci zagovaraju slobodu Palestine, a u ovakve političke borbe nerijetko su uključeni i sami sportisti.

Tako se često dešava da sportisti odbijaju da se pojave na borilištima i takmiče protiv Izraelaca, a najsvježiji primjer je poznati džudista Feti Nurin koji se povukao sa Olimpijskih igara kako se ne bi borio sa Izraelcem.

Podsjetimo, Grant je tokom trenerske karijere vodio Čelsi, Vest Hem, Portsmut, Ganu...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC