• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je reprezentativac Jugoslavije i Mihina desna ruka: Ko je Stankovićev novi pomoćnik, kojeg je vratio u Zvezdu?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Karijeru je gradio u dva domaća i dva italijanska kluba, a odmah nakon igračkih dana preselio se na klupu.

 Nenad-Sakic-novi-pomocnik-Dejana-Stankovica-u-Crvenoj-zvezdi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ima novo pojačanje, ali ovog puta nije riječ o fudbaleru koji će pojačati konkurenciju na terenu. Dejan Stanković ojačao je stručni štab, a u klub se vratio Nenad Sakić (50) koji je svojevremeno nosio crveno-bijelih.

Iskusni trener do sada je imao nekoliko samostalnih angažmana, a kao fudbaler je tri sezone proveo u crveno-bijelom dresu. Iz Zvezde se preselio u Italiju, gdje je razvijao i igračku i trenersku karijeru, a godinama je sarađivao sa Sinišom Mihajlovićem.

Njih dvojica poznaju se još iz igračkih dana, pošto su u isto vrijeme igrali u Italiji. Mihajlović je godinama bio dio najvećih klubova Serije A, dok je Sakić iz Crvene zvezde prešao u Leće 1997. godine. Nakon jedne sezone pojačao je Sampdoriju u kojoj se zadržao punih šest godina, prije nego što se vratio da u Srbiji završi karijeru.

Tačku je stavio tamo gdje je sve i počelo, u Napretku iz Kruševca. Pored Crvene zvezde, to je jedini srpski klub za koji je igrao, a svojevremeno je nastupio i na šest mečeva reprezentacije Jugoslavije. Debitovao je protiv Brazila 1998. godine, a kasnije igrao protiv Makedonije, Kine, Sjeverne Irske, Luksemburga i Rumunije.

Inače, Sakić je dres Zvezde nosio između 1994. i 1997. godine, a u tom periodu osvojena su četiri trofeja. Već u prvoj sezoni crveno-bijeli stigli su do titule, dok je u sve tri sezone sa Sakićem u timu osvajan Kup Jugoslavije! 

Prisjetite se Sakićeve igračke karijere:

Glad za trofejima koju je imao kao igrač Sakić ne krije ni na početku trenerskog mandata.

"Sve sam gledao. Ima puno da se igra i imamo dovoljno prilika da preteknemo Partizan u šta neizmjerno vjerujem", rekao je nakon predstavljnja za klupsku televiziju.

U klub se vraća veoma emotivan, ali i svjestan da bogatim fudbalskim iskustvom može da pomogne u proljećnom dijelu sezone. Crvenu zvezde očekuju izazovi u osmini finala Lige Evrope i u Superligi gdje kasni za Partizanom, a Sakić je u fudbalu prošao mnogo toga.

Odmah nakon igračke karijere preselio se na klupu. Radio je kao trener Napretka, selektor reprezentacije do 17 godina, a onda i pomoćnik Siniši Mihajloviću. Sa Mihom je bio na klupi reprezentacije Srbije, Sampdorije i Milana, dok ponovo nije samostalno uplovio u trenerske vode.

Imao je klupske angažmane u Napretku i Trajalu iz Kruševca, a vodio je i selekciju Srbije do 19 godina.

Sve to bile su preporuke da će nekadašnji defanzivac biti pravi dodatak stručnom štabu. Dok se Crvena zvezda priprema za prelazni rok, Dejan Stanković je riješio da pojača i tim svojih saradnika.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC