• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter na "minus dva", gol Krasića!?

Đampaolo Pacini donio šampionu minimalnu pobjedu nad Lećeom, poslije koje Milan ima samo dva boda prednosti. Krasić strijelac u pobjedi Juventusa.

 SERIJA A: Inter na "minus dva", gol Krasića!? Izvor: MONDO

Jedan gol Đampaola Pacinija bio je u nedelju popodne jedina razlika između pretendenta na titulu i ekipe koja se bori za opstanak.

Inter je zahvaljujući januarskom pojačanju iz Sampdorije upisao deveti trijumf zaredom na stadionu Đuzepe Meaca, pa će u gradskom derbiju, 2. aprila, imati šansu da pretekne Milan i prvi put od septembra se nađe na čelu tabele!

Ispražnjeni poslije pobjede nad Bajernom u Minhenu, "neroazuri" čitavo prvo poluvrijeme nisu stvorili šansu, da bi Pacini u 52. minutu lijepo prihvatio pas Gorana Pandeva (gosti su reklamirali igranje rukom) i sa desetak metara poslao loptu u donji desni ugao - 1:0!

Samo minut prije toga, Pacini je odlično tukao glavom, na centaršut Snajdera, ali je Antonio Rosati napravio sjajnu paradu.

Dejan Stanković zamijenio je Samjuela Etoa u posljednjim trenucima utakmice, dok je Nenad Tomović za Leće odigrao svih 90 minuta.

Konačno je slavio i Juventus, poslije serije od tri poraza prekinute sa "mršavih" 2:2 u Ćezeni prošlog vikenda.

Protivnik je bio "po mjeri" - pretposlednja Breša - a strijelci Miloš Krasić i Alesandro Del Pjero. Eder je izjednačio u finišu prvog poluvremena, međutim, gosti nisu odoleli u nastavku.

Krasiću je to bio prvi pogodak u crno-bijelom dresu, otkako je 12. decembra donio "staroj dami" pobjedu nad Laciom u 94. minutu.

Poslije greške fudbalera Breše, Alesandro Matri ga je pronašao samog na oko 15 metara od gola, a reprezentativac Srbije nije čekao da lopta padne, već je uhvatio volej koji golman Arkari nikako nije mogao da ukroti.

Udineze je protiv Katanije opravdao ulogu favorita i pogocima Inlera i Antonija Di Natalea (25. u Seriji A ove sezone) izbio u prva četiri na tabeli.

Slavnoj Sampdoriji ne ide ni poslije smjene Domenika Di Karla i dolaska Alberta Kavasina. Poraz od Parme pred svojim navijačima bio joj je peti u posljednjih šest kola (od toga na pet mečeva nije dala gol), pa je Sampa definitivno ušla u krug kandidata za ispadanje.

Što u Đenovi nije ostao bar jedan bod, kriv je iskusni Masimo Makarone, koji je u 74. minutu loše izveo penal i poslao loptu iznad prečke.

Odličan fudbal na "Artemio Frankiju" i podela bodova između Fiorentine i Rome u meču koji je za obe ekipe bio važan jer "jure" Evropu.

Fiorentina - Roma 2:2 (2:1) u 30. kolu Serije A. Meč je obeležio Frančesko Toti, dvostruki strelac za "vučicu", koji je tako postigao svoj 200. i 201. gol u prvenstvima.

U meču u kojem su se nadmudrivala dvojica najmlađih trenera u Seriji A - Siniša Mihajlović i Vinćenco Montela, "ljubičasti" su dva puta vodili, gosti stizali.

Počelo je izvanrednim prodorom i golom Adrijana Mutua. Igrao se 22. minut, Rumun je uleteo u šesnaesterac Rome, Huan nije mogao da ga isprati, a onda je opalio levicom (njegova slabija noga) i savladao Donija.

Moglo je odmah da bude 2:0, ali je Alberto Đilardino vrlo loše reagovao sa šest, sedam metara. Mogao je da pita Donija u koji ugao da šutira, ali je njegov volej završio nebu pod oblake. Očigledno da je Đilardino mamuran došao na utakmicu, s obzirom na to da je sinoć dobio kćerku Gemu.

I kako to obično biva kazna je vrlo brzo stigla. Đanluka Komoto je oborio Risea u svom šesnaestercu, a Toti je sa "bele tačke" lagano nadmudrio Artura Boruca - 1:1.

Fiorentina je na odmor ipak otišla sa prednošću. Štoper Gamberini je odlično reagovao posle kornera i dok ga je cela odbrana Rome posmatrala, vešto je ubacio loptu u mrežu. Njegov prvi gol za Fiorentinu.

Drugo poluvreme, Fiorentina je počela ofanzivno, a da je Hose Manuel Vargas imao sreće moglo je da bude 3:1. Njegov sjajan volej udarac levom nogom "polomio" je prečku.

Roma se potom oslobodila pritiska i Toti je još jednom pokazao zašto je velemajstor. Sjajno je šutirao sa desnog dela šesnaesterca io pogodio suprotan ugao Borucovog gola.

Adem Ljajić je za Fiorentinu odigrao poslednjih dvadesetak minuta. U igru je ušao u 67. minutu umesto Marija Santane.

Roma je ostala u igri za mesto koje vodi u Ligu šampiona, Fiorentina i dalje može u Ligu Evrope.

REZULTATI 30. KOLA:

Napoli - Kaljari 2:1 (0:0)
/Kavani 49p, 61 - Akvafreska 56/

Fiorentina - Roma 2:2 (2:1)
/Mutu 22', Gamberini 35' - Toti 27'p, 52'/

Bari - Kjevo 1:2 (1:1)
/Gezal 41p - Pelisije 38, Moskardeli 49/

Bolonja - Đenova 1:1 (1:1)
/Di Vajo 28 - Daineli 43/

Inter - Leće 1:0 (0:0)
/Pacini 52/

Juventus - Breša 2:1 (1:1)
/Krasić 23, Del Pjero 68 - Eder 42/

Sampdorija - Parma 0:1 (0:0)
/Zakardo 65/

Udineze - Katanija 2:0 (1:0)
/Inler 22, Di Natale 74p/

subota:

Lacio - Ćezena 1:0 (1:0)
/Zarate 1/

Palermo - Milan 1:0 (1:0)
/Gojan 10/

TABELA: Milan 62, Inter 60, Napoli 59, Udineze 56, Lacio 54, Roma 50, Juventus 45, Palermo 43, Fiorentina 41, Bolonja 40, Kaljari 39, Đenova 39, Kjevo 35, Parma 32, Katanija 32, Sampdorija 31, Ćezena 29, Leće 28, Breša 26, Bari 17 bodova.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC