• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda iskoristila kiks Partizana

Vijest da je Partizan remiziraosa Radom, poslužila je kao prava motivacija fudbalerima Crvene zvezde za utakmicu sa BSK Borčom - 4:1!

 JSL: Zvezda iskoristila kiks Partizana Izvor: MONDO

BSK Borča nije više jedini tim Superlige koji ima pozitivan skor na "Marakani". Partizan nema više pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom.

Svakako da je ovo drugo važnije za crveno-bijele!

U posljednjem meču 19. kola Superlige, pred 8.000 pokislih navijača: Crvena zvezda - BSK Borča 4:1 (2:0).

Utakmicu je u svakom smislu obilježio Evandro Goebel. Brazilac je počeo da pokazuje zbog čega je u svojoj zemlji zaradio nadimak "Maestro".

Postigao je dva gola u prvom poluvremenu, potom pri rezultatu 2:1 pomogao kolegi Kristijanu Borhi da konačno upiše prvi zvanični pogodak od dolaska iz Brazila, a sve su na kraju ukrasili Kadu Mendeš i Andrija Kaluđerović, koji je u 81. minutu postavio konačan rezultat i prekinuo golgeterski post.


Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki priznao je dan prije utakmice sa Borčancima, da ga brine što u nedelji u kojoj je ekipa doživjela uvek neprijatan poraz od najvećeg rivala Partizana, u Kupu, motiv može da bude problem. Pomoć u tom smislu dobio je upravo od crno-bijelih, koji su nekoliko sati ranije u nedelju ostavili dva boda u blatu Banjice i pružili Zvezdašima priliku da se u potpunosti vrate u trku za titulom prvaka.

Takvu šansu, Crvena zvezda nije ni smjela, a ni umjela da propusti!

Od prvog minuta počeli su napadi ka golu Ljube Kovačevića, mada akcije Zvezde u prvih 25 minuta nisu bile smislene. Više stihijske... Kovačević je u par navrata lako krotio udarce Evandra i Borhe. No, u 34. minutu, čuvar mreže gostujućeg tima nije imao šanse da odbrani šut Zvezdine "desetke".

Prvi put od kada je trener Crvene zvezde Prosinečki, Kadu nije bio u startnoj postavi, pa je Evandro najčešće na sredini terena kombinovao sa Darkom Lazovićem. Baš njih dvojica odigrala su dupli pas na 20 metara od gola gostiju, poslije čega je "Maestro" cimnuo i izbacio čuvara Dragana Žarkovića, a onda sa 16 metara rutinski plasirao loptu u Kovačevićev donji desni ugao - 1:0!

Bio je to znak gostima da bunkerom neće mnogo postići u Ljutice Bogdana, ujedno i drugi gol Evandra poslije onog majstorskog u pobedi nad Jagodinom u gostima (0:2).

Svega devet minuta kasnije, bilo je 2:0 za favorita. Dlanove promrzlih navijača zagrijali su Duško Tošić, Borha i Evandro. Akcija je krenula po lijevoj strani, odakle je Tošić "zalomio" u sredinu, uposlio Borhu u srcu šesnaesterca, a Kolumbijac je vispreno samo propustio loptu do potpuno samog Evandra na desnoj strani, kojem iz neposredne blizine nije bilo teško da opet prevari protivničkog golmana.

U međuvremenu, dobru šansu poslije dobrog poteza i varke na ivici šesnaesterca propustio je Kaluđerović, koji je očajnički želio da postigne prvi gol od posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva i utakmice sa Vojvodinom (2:2).

U svlačionici, Borčancima nije bilo preostalo ništa drugo nego da se malo presaberu i pregrupišu, pa da dogovore eventualne kontre, ukoliko su željeli da ostave kakav-takav trag u ovoj utakmici. Upravo to se i dogodilo na startu drugog dijela igre, a kada od 2:0 za petnaestak minuta nije bilo 2:2, uslijedila je kazna.

Neshvatljivo, sa vođstvom od 2:0 u džepu, crveno-bijeli dozvolili su pogrešnim pristupom protivniku da razvija kontre i pravi dramatične situacije pred Sašom Stamenkovićem, a iz jedne takve mladi Dejan Babić smanjio je na 2:1 u 52. minutu.

Bila je to kontra 5 na 3 gostiju. Na trenutak, činilo se da će kapiten Crvene zvezde na ovom meču Milan Vilotić klizećim startom spriječiti pogodak, ali na njegovu nesreću, lopta se odbila pravo na nogu 21-godišnjeg Babića, koji je sa pet metara zakucao loptu pored Stamenog u mrežu - 2:1!

I samo koji minut kasnije, slična situacija, ali je ovog puta mladi stoper Crvene zvezde Uroš Ćosić uspio da ukliza i spriječi izjednačenje u trenutku kada je lopta išla prema nebranjenoj mreži! Izjednačenje je visilo u vazduhu i moglo je da se dogodi u 61. minutu, kada strijelac gola Babić nije imao snage da lijevom nogom, iskosa, savlada Stamenkovića.

To je bio znak za domaće da 2:0 na poluvremenu ne znači i pobjedu i da se mora još igrati. Kadu je zamijenio Lazovića u 65. minutu, a šest minuta kasnije bilo je ponovo lagodnih 3:1.

Evandro je sa 25 metara poslao idealan lob pas za Borhu, prebacio je kompletnu odbranu Borčanaca, koji su pritom i loše postavili ofsajd zamku i kao "na tacni" poslužio Kolumbijca, koji je poslije prijema uputio oštar udarac - 3:1!

Tu je nestalo svake neizvjesnosti, poslije čega se do kraja utakmice igralo pred golom gostiju, a onda je u 81. minutu i Kaluđerović postigao prolećni prvijenac, nakon što je u prošlom kolu odlučio da izvede jedanaesterac, mimo trenerovih uputstava i promašio, zbog toga "popio" klupu na "vječitom derbiju".

"Rezultat odličan i time moram da budem zadovoljan, a zadovoljan sam i što je došlo puno ljudi po kiši i hladnoći... Sa četiri postignuta gola uvijek možeš biti zadovoljan", prokomentarisao je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, svjestan da mu je Partizan malo olakšao posao.

"Poslije Banjice, momci su dobili krla i nije bilo preteško motivisati ekipu. Dominirali smo, bili smo puno bolji od BSK i prišli Partizanu na tri boda".

Golove i asistencije Evandra i Borhe, Prosinečki je vidio kao nešto sasvim obično, što se od njih i očekuje.

"Evandro i Borha sve bolje ulaze u utakmice i samim tim sve bolje igraju. Kvalitetni su igrači, stranci. I dovedeni su da bi pravili razliku", podvukao je Prosinečki.

Prošle sezone na "Marakani", BSK iz Borče ostvario je pobjedu od 3:1 i tako manje od godinu dana bio jedini tim koji je imao pozitivan skor na najvećem srpskom stadionu.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Mikić, Ćosić, Vilotić, Tošić - Isah, Lazović, Evandro - Vešovi Borha - Kaluđerović.

BSK BORČA: Kovačević - Milošević, Žarković, Radunović, Vasiljević - Krstić, Ćesarević, Babić, Kajević - Alivodić, Jovanović.

REZULTATI 19. KOLA:

Rad - Partizan 2:2 (2:1)
/Pajović 36', Leković 41' - Tomić 16', Iliev 58'/

Crvena zvezda - BSK Borča 4:1 (2:0)
/Evandro 34', 43', Borha 71', Kaluđerović 81' - Babić 52'/

U subotu:

Borac - Sloboda Point Sevojno 1:0 (0:0)
/Damjanović 52'/

Vojvodina - Čukarički 3:0 (1:0)
/Oumaru 37', 79', Tumbasević 82'/

Spartak - Metalac 2:0 (0:0)
/Simović 60', Torbica 88'/

OFK Beograd - Hajduk Kula 1:0 (0:0)
/Simić 78'/

Jagodina - Inđija 2:0 (1:0)
/Vusljanin 5', Dragićević 57'/

Smederevo - Javor 2:1 (1:1)
/Živković 25', Ognjanović 75' - Hadžibulić 45'/

TABELA: Partizan 50, Crvena zvezda 47, Vojvodina 44, Rad 36, Spartak 29, Sloboda 25, Smederevo 25, OFK Beograd 25, Jagodina 24, Javor 23, Borac 21, BSK 19, Inđija 13, Metalac 13, Hajduk 12, Čukarički 4.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC