• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Uzbudljivo!

Prekinut niz Partizana, Zvezda sada na -3. Oumaru i Goebel dva puta u metu, Vojvodina i Zvezda maksimalne na proljeće. Samo jedan bod za goste u 19. kolu JSL.

 Superliga u brojkama: Uzbudljivo! Izvor: MONDO

Zvuči paradoksalno, ali je statistika neumoljiva - izgleda da srpskoligaškim fudbalerima odgovara da igraju po kiši i blatnjavim terenima. Kad je sunčano vrijeme, postižu manje golova, kad je kišovito - golovi padaju "kao kiša"!

U 19. kolu Jelen Superlige, ili u četvrtom kolu nastavka sezone postignut je 21 gol. Vrlo dobar učinak. To je, recimo, čak deset golova više, nego u prethodnom kolu!

Zanimljivo, gosti su u uvom kolu osvojili samo JEDAN bod! To je učinio Partizan na Banjici, a gostujuće ekipe u ovom kolu postigle su samo četiri gola.

Partizan je zaustavljen poslije 11 uzastopnih pobjeda. Crvena zvezda i Vojvodina imaju sve četiri pobjede ovog proljeća, Partizan i Rad su uz njih neporažene ekipe (crno-bijeli imaju tri pobjede i remi, Rad dve pobjede i dva remija). Poraz nema ni Spartak - Subotičani su poslije dva početna remija, vezali dve pobjede.

Na Banjici je srušen još jedan niz. Osim serije trijumfa crno-bijelih, novi vođa navale Prins Tejgo nije zatresao mrežu. Poslije dva gola protiv Inđije, potom gola koji je dao Hajduku u Kuli i protiv OFK Beograda (i dva gola Zvezdi u kupu), reprezentativac Gane je apstinirao protiv Rada.

Ovo je, inače, drugi remi Partizana u prvenstvu. Prvi put crno-bijeli su odigrali neriješeno sa Spartakom 0:0, u 5. kolu (25. septembra).

Remi Partizana na Banjici, obradovao je zvezdaše. Po notama Brazilca Evandra Goebela, crveno-bijeli su očekivano savladali BSK i sada je zaostatak za "vječitim rivalom" tri boda. U pobjedi je golom učestvovao i Andrija Kaluđerović - njegov sedmi gol u prvenstvu. Ujedno, bio je to prvi gol "Kaluđera" ovog proljeća. Posljednji put je pogodio na kraju jesenjeg dijela, u remiju protiv Vojvodine u Ljutice Bogdana - 2:2.

Vojvodina je devet kola bez poraza, od meča sa Radom u 10. kolu (na Banjici je bilo 1:0) za Rad. Zoran Milinković je još jednom pokazao da izrasta u vrhunskog trenerskog stručnjaka. Sa Spartakom je činio lijepe stvari, a sada to isto radi u Vojvodini. "Lale" su prošle sezone poslije 30 utakmica imale 45 bodova, a već sada su osvojile 44. Dakle, pomak u odnosu na prošlu sezonu više je nego evidentan.

Smederevo i Jagodina su zabilježili prve proljećne pobjede. Smederevci, koji inače imaju epitet "kraljeva remija", pobijedili su Javor (2:1), što su prvi golovi Smederevaca ovog proljeća. Golgeterski post Smedereva trajao je 441 minut (od utakmica sa Inđijom u 15. kolu).

Jagodinci su prekinuli seriju od šest mečeva bez pobjede.

Čukarički još nema pobjedu u prvenstvu. Ali, ne samo to, Čukaričani nisu dali gol ovog proljeća! Posljednji gol u ovoj sezoni, ekipa sa Banovog brda postigla je u pretposljednjem kolu jesenjeg dijela, protiv Hajduka u Kuli, kada je bilo 1:1. To je bilo 27. novembra 2010. godine.

Bijelo-crni sa Banovog brda postali su neslavni rekorderi prvenstva Srbije (računa se od 2006. godine kada je Srbija stekla nezavisnost). Dakle, Čukarički je 19 utakmica bez pobjede, čime je uveliko nadmašio niz OFK Beograda koji je između novembra 2007. i aprila 2008. godine nanizao 13 utakmica bez pobjede u prvenstvu.

Metalac je takođe u crnoj seriji - ekipa iz Gornjeg Milanovca nije dala gol 272 minuta. Od pobjede u prvom kolu proljećnog dijela sezone nad OFK Beogradom (2:0), Milanovčani "spavaju" pred golovima protivnika.

Što se tiče strijelaca, Abubakar Oumaru i Evandro Goebel su, svakako, obilježili ovo kolo. Obojica su bili dvostruki strijelci za Vojvodinu, odnosno Crvenu zvezdu. Oumaru sada sa Radosavom Petrovićem iz Partizana dijeli drugu poziciju na listi strijelaca sa osam pogodaka. Na prvom mjestu je Ivica Iliev sa 10 pogodaka. On je novim golom donio Partizanu bod na Banjici.

U ovom kolu nije bilo penala, niti isključenih igrača!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC