• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Imamo zamjene!

"Imam plan, ali mislim da je rano sada da pričamo o sastavu", tvrdi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon.

 Pižon: Imamo zamjene! Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović Pižon je optimista!

Uprkos nezavidnoj situaciji na tabeli Grupe C kvalifikacija za EURO 2012 i činjenice da se za utakmice sa Sjevernom Irskom i Estonijom neće pojaviti veliki broj onih na koje je u prvi mah računao, Pižon vjeruje u uspjeh.

On je u ponedjeljak, prvog dana priprema u novootvorenoj Kući fudbala u Staroj Pazovi, izjavio da ima prave zamjene za povrijeđene standardne reprezentativce Nemanju Vidića, Nikolu Žigića i Zdravka Kuzmanovića.

"Nije prijatan osjećaj kada morate da mijenjate tim, ali nisam zabrinut jer sam uvjeren da imamo prave zamjene i očekujem od njih da potvrde kvalitet zbog kojeg su i dobili poziv za reprezentaciju. Osim toga, nadam se da će se neko od povrijeđenih brzo oporaviti i biti spreman bar za meč sa Estonijom", izjavio je Petrović.

Vidić (povreda lista) i Kuzmanović (povrijeđeno koljeno) trenutno su na terapijama u svojim klubovima, Mančesteru i Štutgartu, dok je Žigić (povreda primicača) stigao u Beograd gdje će pokušati što prije da se oporavi.

Van stroja trenutno je i Pavle Ninkov, koji je došao na okupljanje "orlova", ali se zbog povrede butnog misića vratio u svoj klub Crvenu zvezdu, gdje će nastaviti sa oporavkom i ukoliko sve bude u redu trebalo bi da konkuriše za put u Estoniju.

Selektor Petrović je naglasio da već zna tim koji će u petak uveče istrčati na prazan stadion Crvene zvezde na megdan Sjevernoj Irskoj.

"Imam plan, ali mislim da je rano sada da pričamo o sastavu", poručio je Petrović.

Jedan od kandidata da zameni Vidića je i povratnik u nacionalni tim Milan Biševac, fudbaler francuskog Valensijena.

"Suvišno je pričati o kvalitetima Vidića i o tome koliko je teško nadomjestiti njegov izostanak. Međutim, ukoliko mi selektor ukaže šansu spreman sam da je maksimalno iskoristim i doprinesem našoj pobjedi", izjavio je Biševac.

Veliki adut srpskog selektora trebalo bi da bude i mladi fudbaler Fjorentine Adem Ljajić.

"Prvi put imam priliku da zaigram za Srbiju u jednom zvaničnom meču i unaprijed se radujem utakmici sa Sjevernom Irskom. Veliki problem biće izostanak gledalaca, ali imao sam već to iskustvo sa Partizanom protiv OFK Beograda, pa mi je situacija poznata", izjavio je Ljajić.

Iskustvo igranja na praznoj "Marakani" ima i Nenad Milijaš, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

"Osjećaj je jeziv, sablasne tribine, čujemo sami sebe na terenu... Međutim, rezultat je tada bio sjajan za mene, pobijedili smo Partizan sa 4:1 i ne bih imao ništa protiv da se to ponovi i protiv Sjeverne Irske", poručio je Milijaš.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC