• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Vardara: Pomoći ćemo Dinamu

Navijačka grupa Komiti osudila UEFA zbog kazne zagrebačkom klubu, čiji su navijači istakli makedonsku zastavu na meču protiv solunskog PAOK-a.

 Navijači Vardara: Pomoći ćemo Dinamu Izvor: MONDO

Evropska fudbalska unija (UEFA) odavno je saopštila da neće tolerisati miješanje politike u fudbal, a da se sa tim ne šali pokazuje i kazna od 20.000 evra koju će zagrebački Dinamo morati da plati, jer su njegovi navijači na utakmici sa solunskim PAOK-om u Ligi Evrope (0:1) provocirali goste razvijanjem makedonske zastave.

Prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić jadikuje u javnosti zbog te odluke, smatrajući je nepravednom i da je UEFA uzela njegov klub na zub. Te jadikovke čule su se do Makedonije odakle je njemu i Dinamu obećana finansijska pomoć!

Naime, navijačka grupa skopskog Vardara - Komiti objavila je saopštenje u kojem je objavila da će novčano pomoći Dinamo, poslije odluke UEFA, koju je okarakterisala kao "bezumno" i koja je donijeta "u režiji grčkih lobista".

"Najstrože osuđujemo ovaj bezumni potez UEFA, koji su režirali grčki lobisti, čime pokazuju da ne prezaju od širenja antimakedonskog raspoloženja čak i u sportu. Ne možemo razumjeti ovo dvostruko mjerilo UEFA, koja, s jedne strane strogo brani mješanje sporta i politike, dok sa druge radi upravo to. Zbog ovog gafa UEFA, Komiti će Dinamu ponuditi finansijsku podršku, tako što će učestvovati u plaćanju kazne. Nadamo se da će se našim primjerom povesti i ostale makedonske navijačke grupe, ali i nenavijačka udruženja podržati ovu incijativu", piše u saopštenju navijačke grupe Komiti.

Odnosi Atine i Skoplja odavno su zategnuti, a zbog grčkog pritiska Makedonija je u međunarodnu zajednicu primljena tek pod imenom - Bivša jugoslovenska republika Makedonija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC