• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević za MONDO: Nismo roboti!

Trener Partizana smatra da njegov tim nema problem uprkos remiju sa Radom niti da je pod većim pritiskom zbog prilaska Zvezde na tri boda.

 Stanojević za MONDO: Nismo roboti! Izvor: MONDO

Parni valjak je stao. Ili, bolje rečeno, zaustavili su ga "građevinari".

Partizan je remizirao na Banjici (2:2) što je iskoristila Crvena zvezda i pobjedom nad BSK-om (4:1) prišla mu na tri boda.

Trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević nije kritikovao igrače iako remi nikada ne smatra dobrim rezultatom.

"Generalno, nemam šta da zamjerim igračima. Zadovoljan sam igrom u drugom poluvremenu, ali neću da budem demagog, ne mogu da budem zadovoljan kada Partizan odigra 2:2. Svaki remi u Srbiji je za nas neuspjeh", počeo je Stanojević priču za MONDO i nastavio:

"Mogli smo da povedemo 2:0, pa ko zna kako bi se razvijala utakmica. A, mogli smo i da izgubimo. Zato neću zalaziti u 'šta bi bilo kad bi bilo".

Mladi stručnjak nije dozvoljavao euforiju poslije pobjeda, a ne dopušta ni da se jedan kiks smatra katastrofom.

"Objektivno gledano, imali smo seriju teških utakmica. Mi nismo roboti. Ostvarili smo 12 pobjeda zaredom, mora negdje čovjek da se saplete. Postavili smo sebi visoke standarde, navikli smo ljude da pobjeđujemo 3:0, 4:0, pa kada odigramo loše poluvreme, postavlja se pitanje da li imamo problem. Nemamo problem".

Međutim, sada je borba za titulu neizvjesnija. Stanojević podsjeća da su uloge na vrhu tabele bili drugačije i zato ne misli da će u nastavku prvenstva njegov tim biti pod većom presijom.


"Nema pritiska. U prvom dijelu sezone bili smo na 'minus tri' prije derbija", podsjeća Stanojević.

"Ne igra se fudbal u Srbiji samo zbog Partizana i Zvezde, ima mnogo čvrstih i organizovanih ekipa, od kojih neke igraju ofanzivno, a neke defanzivno. I svi zaboravljaju Vojvodinu, a ona je na šest bodova iza nas".

Ukoliko bi "meta i odstojanje" ostali isti do 23. aprila, "vječiti derbi" bi imao posebnu težinu.

"Ne vjerujem da će derbi odlučiti prvaka. Zvezda ima teži raspored poslije toga".

Vrativši se na remi sa Radom, ekipom koju je za srpske prilike ocijenio odličnom, Stanojević je pojasnio zašto je izveo sastav sa Dominikom Adijom u navali pored Prinsa Tejga.

"Ilieva i Petrovića nisam uvrstio u prvi tim zbog umora, želio sam da probam sa brzim Adijom i Tejgom protiv rivala, koji nema tendeciju da se brani. Međutim, konstantno smo napadali i nije bilo mnogo prostora za njih".

Tejgo je na svakoj utakmici u proljećnom dijelu sezone postigao bar gol zbog čega se digla velika prašina oko njega. A onda ga na Banjici nije bilo među strijelcima.

"Ne mora da postigne više nijedan, kada radi za ekipu kako mu se kaže", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Crno-bijeli su dobili slobodno do srijede kada će nastaviti sa treninzima. Kako bi ostali u ritmu tokom dvonedjeljne pauze zbog utakmica reprezentacije, u subotu će u Humskoj (13 sati) odigrati prijateljski meč sa OFK Beogradom.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC