• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Spremni i pokloni za Putina

Fudbalski klub Crvena zvezda spremio je poklone za premijera Rusije Vladimira Putina, a svi u klubu nadaju se da će i navijači ispuniti tribine.

 MONDO: Spremni i pokloni za Putina Izvor: MONDO

Crveno-bijeli dres sa brojem "1", navijački šal, ikona Belog anđela iz Mileševe i bronzana replika trofeja osvojenog u Kupu šampiona 1991. godine.

MONDO saznaje da su već spremni pokloni za specijalnog gosta na utakmici mladih timova Crvene zvezde i Zenita, Vladimira Vladimiroviča Putina.

Pored ovih darova, u klubu se nadaju da će za peti poklon biti zaduženi navijači, koji će ispuniti tribine stadiona i napraviti atmosferu za nezaborav. Tome u prilog, kapije su otvorene za sve tribine, pa i južnu. Utakmica između nada Crvene zvezde i Zenita iz Sankt Peterburga, čiji je ruski premijer navijač, zakazana je za srijedu, 23. mart, u 18 časova.

Tog dana, Putin će imati više sastanaka sa srpskim državnicima, a na kraju zvanične posjete Srbiji posjetiće i utakmicu mladih timova dva kluba, koji imaju istog generalnog sponzora, kompaniju "Gasprom".

Pun stadion posebno bi motivisao mladiće dva kluba, koji nisu navikli da igraju pred više od stotinak, možda hiljadu gledalaca.

Zvezdine "klince" vodiće trener Dušan Kljajić, koji će računati na sljedeće momke: Knežević, Caković, D. Srnić, Stojković, Pavlović, Kovačević, Mitrušić, Spajić, Aritonović, Miletić, Spasić, Nikolić, Stepanović, Čaušić, Denković, Đuričković, Rajić, Luković, Vukosavljević, Zorica, Stojiljković i Požar.

Povodom predstojeće utakmice u kojoj se sastaju mladi timovi Crvene zvezde i Zenita, održana je konferencija za medije, na kojoj su prisustvovali treneri i kapiteni obje ekipe. Delegaciju Zenita činili su trener mladog tima Anatoli Davidov i kapiten Matijaš Stanislav, dok su ispred Crvene zvezde govorili trener Dušan Kljajić i fudbaler Marko Nikolić.

"Veoma smo zahvalni što smo dobili poziv za ovaj susret. Mi znamo da je Srbija fudbalska zemlja, u svoje vrijeme moglo je dosta toga i da se nauči o fudbalu iz ove zemlje, i lijepo je što se to ponovo vraća. Naravno, sve će to lako da se vidi i u samoj utakmici. Bilo mi je vrlo drago to što sam otvorivši zavjesu kada smo prolazili, vidio simbol 'Gasproma', našeg zajedničkog sponzora. To je sigurno jedan od simbola našeg prijateljstva, koji zbližava narode. Drago mi je zbog toga što sam prvi put u ovoj zemlji, i što ćemo odigrati ovu utakmicu", rekao je trener ruskih momaka Anatolij Davidov.

Kapiten mladog tima Zenita, Matijaš Stanislav, rekao je da će ova utakica biti veoma korisna za sve.

"Od ove utakmice očekujem dosta, prvo jer će ona biti korisna kako za nas, tako i za igrače Crvene zvezde. Nadam se da to neće biti naš jedini susret, jer vjerujem da ćemo mi pozvati Crvenu zvezdu da gostuje i kod nas. Sutra će se sve vidjeti na terenu, a ja se nadam da će igra biti dobra".

Kljajić je istakao važnost posvećivanja pažnje mlađim timovima.

"Nama je vrlo drago da je saradnja Crvene zvezde i Gazproma urodila i time da se mladom timu Crvene zvezde pruža šansa da se odmjerava sa najboljim klubovima, a Zenit to jeste kako u Rusiji, tako i u Evropi. Samim tim što Crvena zvezda posvećuje ovom mladom timu veliku pažnju, sada igramo sa klubom koji ima istog sponzora, što će nam dobro doći da bismo vidjeli dokle su naši igrači stigli, i da bi oni još više mogli da napreduju. Veliko nam je zadovoljstvo što igramo sa Zenitom, i trudićemo se da se publici predstavimo u što boljem svjetlu", rekao je Kljajić.

Marko Nikolić vjeruje da on i njegovi saigrači mogu da pruže dobru partiju.

"Nemamo tremu, iako je susret prjateljskog karaktera, očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, posebno jer ovom mladom timu motiva ne nedostaje – glavni teren i nadam se, dobra posjeta, atraktivan protivnik... Očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu, i ne sumnjam da će se ovaj mladi tim predstaviti našoj javnosti u najboljem svjetlu, i na taj način skrenuti pažnju na sebe".

Davidov kaže da će mladim Rusima vjerovatno biti šok ambijent u kojem će zaigrati.

"Naš tim predstavljaju igrači koji su većinom 91. i 92. godište. Mnogima će to biti šok, kada budu igrali pred toliko ljudi, ali treba se pripremati i na takve situacije, da bi se one riješile u životu. Za njih će to da bude lijepo iskustvo, taj entuzijazam mladih igrača je ono što najviše plijeni publiku", rekao je Davidov.

"Svakako da svakom igraču koji počinje da igra u Crvenoj zvezdi, a moram napomenuti da je većina momaka koja igra kod nas u Zvezdi od svoje devete, desete godine, san da izađe da igra na glavnom terenu FK Crvena zvezda, i da im sjever jednoga dana kliče ime. Mislim da za njih to neće biti prepreka, već veliki motiv jer oni dugo godina rade, i trude se da bi jednoga dana sišli dole i igrali ozbiljan fudbal", istakao je Kljajić.

Crvena zvezda obavještava sve vlasnike godišnjih karata za lože i galerije, da na sutrašnjoj utakmici, zbog povećanih mjera bezbjednosti, te godišnje karte neće važiti, već će svi vlasnici ovih propusnica biti prosljeđivani na zapadnu tribinu.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC