• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Ako ne pobijedimo, suspendovani smo

"Ako u subotu ne pobijedimo, suspenzija FIFA nam neće ni trebati jer ćemo sami sebe izbaciti iz kvalifikacija", kaže selektor "zmajeva“ Safet Sušić pred okršaj sa Rumunima.

 Sušić: Ako ne pobijedimo, suspendovani smo Izvor: MONDO

Reprezentacija BiH u subotu će nastaviti kvalifikacije za EURO 2012 utakmicom protiv Ruminije na Bilinom polju u Zenici.

FIFA i UEFA dali su rok Fudbalskom savezu do 1. aprila da usvoje novi Statut, ali uprkos tome to nije učinjeno pa se očekuje najavljena suspenzija BiH, ali selektor Safet Sušić tvrdi da to ne opterećuje mnogo igrače.

"Oni su motivisani i dovoljno ozbiljni profesionalci da te probleme ostave po strani i igraju bez opterećenja. Jer, ako u subotu ne pobijedimo, ta nam suspenzija neće ni trebati jer ćemo sami sebe izbaciti iz kvalifikacija. Vjerujem da igrači imaju mentalne snage da ih misli o suspenziji ne izbace iz takta“, rekao je Sušić.

Popularni Pape, međutim, tvrdi i da su Rumuni pod istim pritiskom pobjede kao i „zmajevi“.

"Oni su opterećeni isto kai i mi, možda i više. Mi imamo četiri boda, oni dva. Ako izgube mi ćemo imati sedam. Zato ne bih rekao da je nama teže. Oni imaju dobru ekipu koja ne zavisi od pojedinaca poput Mutua ili kivua, ali mislim da smo bolji od njih. Dva puta su nas pobijedili, vrijeme je da i mi njih dobijemo“, istakao je selektor BiH.

Reprezentativac BiH Zvjezdan Misimović, koji će karijeru nastaviti u moskovskom Dinamu takođe ističe da igrači ne razmišljaju o suspenziji, već samo o utakmici sa Rumunima.

„O tome ne želim razmišljati. Svako od nas se želi pokazati na terenu i pobijediti. To je naš posao“, rekao je Misimović, koji je optimista kada je riječ o duelu sa Rumunima.

„Pobjeda. Utakmica će biti teška jer Rumune smatram tehnički vrlo jakom ekipom. Međutim, ne trebamo se previše zamarati njima, već misliti o nama. Igramo na našem terenu i imaćemo podršku navijača i sve preduslove da pobijedimo“, istakao je Miske.

Golman reprezentacije BiH Kenan Hasagić ima problema sa povredom leđa zbog koje nije igrao za turski Bujukšehir prošlog vikenda, ali ističe da će biti među stativama stadiona na Bilinom polju.

“Već duže vremena imam problema s leđima. U Turskoj rijetko treniram, uglavnom samo dan uoči utakmice. Onda primim injekciju protiv bolova i tako branim. Ništa, primiću injekciju i stisnuti zube”, poručio je Hasagić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC