• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putin: Da Zvezda i Zenit budu prvaci Evrope

Premijer Rusije Vladimir Putin prisustvovao većem dijelu drugog poluvremena utakmice mladih timova Crvene zveze i Zenita.

 Putin: Da Zvezda i Zenit budu prvaci Evrope Izvor: MONDO

Ovacijama, bakljadom, transparentima i navijačkom izvedbom čuvene ruske pjesme "Kaljinka", tačno 24.860 navijača Crvene zvezde dočekalo je ulazak premijera Rusije Vladimira Putina u 52. minutu utakmice mladih timova Zvezde i Zenita.

Dugo su Delije iščekivale Putinovo pojavljivanje na stadionu, a kada se on pojavio sa Sjevera je moglo da se čuje i skandiranje:

"Ti si Zvezdin četnik, Putine".

Specijalni gost dobio je ovacije kada je otpozdravio sa podignuta tri prsta, a uprkos neviđenim mjerama obezbeđenja, pa čak i nekolicini snajperista, atmosfera na stadionu do kraja utakmice bila krajnje opuštena i pozitivna, pa je po završetku (1:1) jedan od najpoznatijih Rusa čak dijelio autograme navijačima koji su sjedili ispod svečane lože Marakane.

Pored Putina navijači su pjevali i u čast Srbiji, Rusiji, tradicionalnom srpsko-ruskom prijateljstvu, uz neizostavne Kosovo i Metohiju.

Koliko je utakmica ostala u drugom planu u odnosu na Putinovo pojavljivanje govori podatak da su skoro svi fotoreporteri bili poređani ispod zapadne tribine, okrenuti leđima terenu u iščekivanju da se poznato lice pojavi u loži. Tek onda su se rastrčali i uslikali poneki duel sa utakmice, na kojoj je bilo zaista mnogo lijepih poteza.

Putin je stigao u društvu premijera Srbije Mirka Cvetkovića. U loži su ih dočekali predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić i predsjednik Sportskog društva Petar Škundrić.

Domaćini su Putinu poklonili klupski dres sa brojem jedan, repliku pehara Kupa evropskih šampiona (koji je Zvezda osvojila prije 20 godina) i kopiju freske Belog anđela iz srednjovekovnog manastira Mileševa. Kao bivši džudista dobio je i dar od Džudo kluba - kimono.

"Putinu se mnogo dopao dres i rekao je kako bi volio da Zvezda ili Zenit uskoro postanu šampioni Evrope", istakao je Zvezdin portparol, Marko Nikolovski.

Pored Putina u loži sjedi i predstavnik Udruženja bajkera Srbije, čiji su ga članovi dočekali ispred stadiona na motorima!

Dolazak Putina najavili su mladi Zvezdini igrači, koji su samo minut ranije poveli preko Zorice protiv vršnjaka iz Zenita. Samo 15 minuta kasnije obradovao ga je Murihin, koji je donio izjednačenje Zenitu, klubu za koji Putin navija.

Rezultatom 1:1 je i završena utakmica.

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka ponovo se zaorilo: "Vladimir Putin"...

Među gostima na stadionu bila je i ministarka sporta Snežana Samardžić Marković, zatim čelnici Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i Zoran Laković, lider stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma. Utakmicu je posmatrao i zamjenik predsjednika Srpske narpedne stranke Aleksandar Vučić, ali ne iz lože, nego sa zapadne tribine.


Prije početka meča na terenu su pevali Kosovski božuri i Ivana Žigon.

Trener Sopota, Zvezdine filijale, Dušan Kljajić i učitelj Zenitove djece Anatolij Davidov opredijelili su se za sljedeće sastave:

ZVEZDA: Knežević, Stojković, Nikolić, Spajić, Miletić, Kovačević, Zorica, Požar, Luković, Čaušić, Đuričković.

ZENIT: Zajcev, Telegin, Mogilerec, Batov, Dejneko, Murihin, Suškin, Kostin, Matijaš, Šuvalov, Petrov.

Veliki aplauz dobio je i Robert Prosinečki. Šef crveno-bijele struke pratio je utakmicu takođe iz lože.

"Bolje se vidi odavde. Treba pohvaliti ljude, opet su došli u velikom broju, jer Zvezda je magnet. Došli su da vide i mlade igrače i premijera Rusije, Putina", izjavio je Prosinečki za "Sport klub".

Imao je šta da vidi hrvatski stručnjak.

"Razmišljamo o mladim igračima, pratićemo ih i dalje. Sada su prvi put pred ovolikim brojem gledalaca i nije im lako".

Osvrnuo se i na dosadašnji tok proljećnog dijela sezone.

"Možemo još da popravimo i igru i rezultate. Nisam zadovoljan porazom u Kupu, ali 6. aprila u revanšu pokušaćemo da pobijedimo u lijepom ambijentu. Partizan je kiksnuo u prvenstvu, približili smo se na tri boda i zato sam zadovoljan. Igramo napadački, dominiramo i treba da nastavimo tako".

Zvezda će u četvrtak (18 sati) u Pireju igrati prijateljsku utakmicu protiv Olimpijakosa.

"Vidjećemo gdje smo u odnosu na prvaka Grčke", zaključio je Prosinečki.

(N.J, foto MN Press, Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC