• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-bijela Atina: Prijateljski i na terenu

Odlična Zvezda igrala 1:1 u Atini protiv bratskog Olimpijakosa. Vilotić strijelac za Beograđane. Prosinečki pružio šansu svima.

 Crveno-bijela Atina: Prijateljski i na terenu Izvor: MONDO

Poslije prijateljskog i svečanog dočeka, koji je Crvena zvezda u srijedu na "Marakani" priredila premijeru Rusije Vladimiru Putinu, crveno-bijeli su dan poslije imali još jedan prijateljski susret.

Ovaj put ne u svom gradu, već u Atini - tačnije Pireju...

U prvom planu nije bio samo prijeteljski meč, već susret dva bratska tima - Zvezde i Olimpijakosa!

Stadion "Jorgos Karaiskais" bio je obojen u crveno-bijele boje sa pomiješanim navijačkim zastavama dva kluba. Oko 18.000 gledalaca je tokom čitavog meča pjevalo i jednom i drugom timu i skandiralo protiv Partizana i Paoka, najveće protivničke koalicije. Igrači Zvezde mogli su da se osjećaju kao kod svoje kuće.

Srpski tim bio je odličan, a meč je bio baš prijateljski, pa je red bio da se i prijateljskim rezultatom završi - 1:1 (1:1). Doduše, moglo je da bude više golova da su napadači oba tima bili malo bolji u završnici.

Treneri Robert Prosinečki i Ernesto Valverde nisu mogli da računaju na sve igrače. Španac na klupi Olimpijakosa na raspolaganju nije imao čak 11 reprezentativaca, od kojih je jedan i srpski Marko Pantelić.

U timu Zvezde, koja je igrala u plavoj opremi, izostali su Li Adi, Marko Vešović i Darko Lazović, dok su Pavle Ninkov i Ognjen Koroman povrijeđeni. Stamenković je dobio šansu u drugom poluvremenu, kao i svi ostali igrači koji su otputovali u Atinu.

ZVEZDA: Bajković (Stamenković od 46') - Tošić, Vilotić, Mihajlović (Isah od 46' (Ćosić od 72'), Mikić (Reljić od 80') - Binić (Stojković 63'), Borha (Jeremić od 70'), Kadu, Evandro - Jevtić (D. Srnić od 85'), Kaluđerović (Perović od 46').

OLIMPIJAKOS: Pardo, Maniatis, Melberg (Modesto od 57'), Fuster (Rugalas 74'), Holebas (Ligojanis 73'), Ibagaza (Dijamantakos od 57'), Dudu (Kocaridis od 78'), Zairi (Leandro od 78'), Urtado, Rijera (Vanterson od 57'), Papadopulos

Olimpijakos je brzo poveo. Olof Melberg je u osmom minutu ostavljen potpuno sam u kaznenom prostoru i nije mu bilo teško da poslije centaršuta Marokanca Zairija savlada golmana Crvene zvezde Bobana Bajkovića.

Beograđani su odgovorili preko Milana Vilotića, koji je postigao prvi gol nakon povratka na teren!

Duško Tošić se u 22. minutu iznenada našao na desnoj strani sa koje je, iako nije njegova, uputio vrlo dobar centaršut, a na pravom mjestu bio je Vilotić. Defanzivac Zvezde je iz voleja, na prvu, šutirao ka protivničkom golu i bio precizan - 1:1.

Pored dva gola, oba tima imala su nekoliko vrlo dobrih prilika, posebno domaćin preko Janis Papadopulosa i Ariela Ibagaze, ali je Bajković odlično branio.

Priliku za Zvezdu nije iskoristio Andrija Kaluđerović.

Vilotić je mogao da upiše i asistenciju na početku drugog dijela, ali je Tošić prebacio gol iz vrlo povoljne pozicije.

Zvezda se predstavila na najbolji način, a igra iz Atine sigurno ohrabruje njene navijače pred nastavak šampionata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC