• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2012: Srbija - Sjeverna Irska (20.30)

"Orlovi" poslije lošeg starta u kvalifikacijama, imaju imperativ pobjede u petak na Marakani, iako će se igrati pred (skoro) praznim tribinama.

 EURO 2012: Srbija - Sjeverna Irska (20.30) Izvor: MONDO

Fudbalski savez Srbije kažnjen je "zaključavanjem" stadiona zbog incidenata ovdašnjih huligana jesenas u Đenovi, ali je pomalo čudnom odlukom UEFA omogućeno Sjevernoj Irskoj da ima solidnu podršku.

Kao što je poznato, evropska "kuća fudbala" odobrila je Ircima 200 VIP ulaznica.

Neko bi pomislio da su namijenjene uglađenoj gospodi u kombinaciji "odijelo, kravata", ali je po sletanju Ostrvljana na aerodrom Nikola Tesla - po šalovima i zastavama koje su ponijeli - svima bilo jasno da utakmicu neće pratiti u tišini.

Trebalo bi da i to bude motiv više srpskim fudbalerima, da pokažu da su bolji čak i kada na svom terenu moraju da igraju kao da su gosti!

Da ih podsjeti za koga igraju, preko cijele južne tribine postavljen je crveni transparent sa bijelim slovima: "SRCE NA TEREN"!

Selektor "orlova" Vladimir Petrović u najavi utakmice je pokušavao da "skrene" pitanja vezana za značaj predstojeće utakmice. Međutim, nema dileme da su tri boda protiv Iraca neophodna, ako Stanković i drugovi misle da se dokopaju bar drugog mesta u grupi i "baraž" mečeva za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Na dosadašnja dva meča u Beogradu osvojili smo samo jedan bod - protiv Slovenije - a izgubili unapred upisana tri protiv Estonije.

Zbog povreda i otkaza, Pižon će izvesti na teren oslabljen sastav, koji bi ipak morao da bude dovoljno jak za Sjevernu Irsku: Brkić - Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov - Stanković, Ninković (Milijaš) - Krasić, Ljajić, Tošić - Pantelić.

Najpoznatiji fudbaleri gostujućeg tima su defanzivac Džoni Evans (Mančester junajted), defanzivac Fulama Kris Berd i "vezista" Vest Bromvič Albiona Kris Brant.

GRUPA C

petak

Srbija - Severna Irska 20.30
Slovenija - Italija 20.30

utorak


Estonija - Srbija
Sjeverna Irska - Slovenija

TABELA

1. Italija 4 3 1 0 (10:1) 10
2. Slovenija 4 2 1 1 (7:3) 7
3. Estonija 4 2 0 2 (6:5) 6
4. Severna Irska 3 1 2 0 (2:1) 5
5. Srbija 4 1 1 2 (5:7) 4
6. Farska Ostrva 5 0 1 4 (3:16) 1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC