• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijateljski remi Želje i Dinama

Sarajevski Željezničar i zagrebački Dinamo remizirali 2:2 u prijateljskom meču odigranom u petak na Grbavici.

 Prijateljski remi Želje i Dinama Izvor: MONDO

Pred oko sedam hiljada gledalaca na Grbavici dva velikana jugoslovenskog fudbala odigrali su prijatelsjki meč povodom 90 godina postojanja Željezničara i završila ga prijateljski – 2:2.

Bh. stručnjak na klupi Dinama Vahid Halilhodžić izveo je ekipu u kojoj nije bilo nekoliko povrijeđenih igrača i nekoliko reprezentativaca, ali u kojoj su bili standardni Južnoamerikanci poput Ibanjeza, Kaleja, Čaga…

Gosti iz Zagreba dva puta su vodili, ali ni slavljenik se nije predavao pa je na kraju uspio da izbori remi i prikaže se u vrlo dobrom svjetlu.

“Modri” su u vođstvo došli u 10. minutu kada je Palić matirao Karića udarcem sa ivice šesnaesterca.

Sarajevski “plavi” uzvratili su preko Višće, ali njegov pogodak poništen je bez ofsajda, ali nagovještaj iznenađenja bila je prečka koju je iz slobodnog udarca pogodio Zeba.

Željo je u 24. minutu uspio da izjednači a strijelac je bio Višća, koji se nakon dobrog pasa, oslobodio svog čuvara i matirao Kelavu za 1:1.

Tri minute kasnije ova dvojica igrača ponovo su bili u prvom planu, a golman Dinama izašao je kao pobjednik iz situacije jedan na jedan.

Dinamo je ipak uspio da ponovo dođe u vođstvo u 32. minutu. Odličnim udarcem sa oko 25 metara Brezovec je zatresao mrežu – 2:1.

Publika na Grbavici je međutim samo minut kasnije vidjela novi pogodak, koji su ovog puta postigli njihovi ljubimci. Nakon povratne lopte Radovanovića Zeba je bez većih problema pogodio za izjednačenje – 2:2.

Željezničar je dominirao u drugom poluvremenu i stvarao izgledne prilike. Kelava je prvo odbranio šut Višće, a zatim su pokušaji Zebe i Spahića završili pored gola.

U 77. minutu prečka je ponovo bila saveznik “modrih” nakon još jednog pokušaja Višće.

Isti igrač u 83. minutu imao je odličnu priliku kada je uzeo loptu Kufreu, zatim lobovao Kelavu, ali nažalost lopta je umjesto u mreži završila tik pored gola.

Posljednju priliku na meču imao je Zolotić, a iako ni on nije uspio da donese pobjedu Želji, trener Osim može da bude zadovoljan izdanjem svog tima protiv renomiranog protivnika.

(MONDO, foto: scsport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC