• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Ninković i Jovanović za preokret

Selektor Srbije apostrofirao doprinos rezervista pobjedi nad Sjevernom Irskom i ne brine zbog izostanka Stankovića i Krasića u Estoniji.

 Pižon: Ninković i Jovanović za preokret Izvor: MONDO

Selektor Srbije Vladimir Petrović ocijenio je da su preokret u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Beogradu protiv Sjeverne Irske donijeli Miloš Ninković i Milan Jovanović, koji su ušli u igru početkom drugog poluvremena.

"Kao što smo i predviđali, odigrali smo tešku utakmicu. Pokazalo se da su Irci odgovorni i disciplinovani. U prvom poluvremenu smo podbacili na sredini terena i nismo igrali kao što smo se dogovorili", rekao je Petrović na konferenciji za novinare poslije pobjede Srbije nad Sjevernom Irskom od 2:1.

On je dodao da je gol koji je Srbija primila u prvom poluvremeu "tipičan za engleske ekipe" i dodao da će reprezentacija u budućnosti morati da poradi na boljoj odbrani kod prekida.

"Drugo poluvrijeme smo odigrali mnogo bolje. Ulaskom Ninkovića i Jovanovića sve se okrenulo i došli smo do zaslužene pobjede", rekao je Petrović.

Na pitanje novinara šta je uzrok loše igre u prvom poluvremenu, Petrović je odgovorio da su igrači bili opterećeni moranjem, kao i da ih je igranje pred praznim tribinama sputalo.

On je napomenuo da će Nemanja Vidić sigurno igrati u Estoniji u utorak, a vjerovatno i Nikola Žigić.

Kapiten Dejan Stanković i Miloš Krasić neće igrati u narednom meču kvalifikacija zbog žutih kartona, ali, kako je rekao Petrović, neće pozivati nikog umjesto njih.

"Imamo dovoljno igrača koji mogu da ih zamijene".

Na pitanje novinara iz Sjeverne Irske da li je iznenađen dobrom igrom Jovanovića, Petrović je kazao:

"Nisam. On je odličan igrač i ne može da zaboravi da igra fidbal. Mislim da zaslužuje veću šansu u Liverpulu".

U drugom meču Grupe C večeras je Italija u Ljubljani savladala Sloveniju sa 1:0, a Petrović je poručio da je srećan zbog tog rezultata, ali da treba priznati da je i Srbija imala sreće protiv Irske.

Govoreći o meču koji Srbiju očekuje u utorak u Estoniji, on je rekao da Srbija želi da se revanšira Estoncima za poraz u Beogradu (3:1).

"Treba znati da je tamo mnogo hladno i da je vrijeme veoma loše, kao i da se oni dobro snalaze, ali povratkom Vidića i Žigića biće bolja atmosfera u ekipi i više samopuzdanja", zaključio je Petrović.

Selektor Sjeverne Irske Najdžel Vortington podvukao je da je uprkos porazu zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Igrali smo fanstastično, pogotovo u prvom poluvremenu. Stigli smo do vođstva, ali smo znali da će Srbija krenuti napadački u nastavku, što se i desilo", rekao je Vortington.

On je dodao da je njegova ekipa dala sve od sebe i odigrala izuzetnu utakmicu tako da mora da bude zadovoljan zalaganjem i željom svojih igrača.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC