• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi kao dječak odbio Interove milione

Italijanski fudbalski menadžer Enco Bronseti, koji je za života završio "mali milion" transfera igrača, bio je blizu da promijeni noviju istoriju fudbala.

 Mesi kao dječak odbio Interove milione Izvor: MONDO

Kada su 2004. godine u Interu prepoznali genijalnost tada 17-godišnjeg Lionela Mesija, poslali su Bronsetija na pregovore sa ocem sada najboljeg fudbalera svijeta, s namjerom da ga ubijede da dječakov prvi profesionalni ugovor treba da bude sa Interom, a ne Barselonom.

Istog dana, Mesijev otac Horhe Orasio pregovarao je sa Barselonom, u čijim je mlađim kategorijama u to vrijeme uveliko igrao njegov sin.

Bronseti je sedam godina kasnije otkrio da je vlasnik Intera Masimo Morati ponudio milion evra više Mesiju od sume koju je u startu trebalo da dobije od Barse, ali da je bio odbijen.

"Poznato je da je predsjednik Intera Masimo Morati zaljubljen u Mesijeve fudbalske vještine. Bio sam kod Mesija 2004. godine, kada je imao samo 17 godina i pregovarao s njegovim ocem. Oni su istog dana bili na pregovorima s Barselonom, jer je Leo trebalo da pređe iz mlađih kategorija u seniore. Morati je s njima razgovarao telefonom i ponudio million evra više od Katalonaca. Ipak, Mesi se na kraju odlučio za Barselonu, jer je osjećao da je dužan prema njima nakon što su mu pomogli u borbi s njegovom bolešću", prepričavao je Bonseti.

"Leo mi je tada rekao da je slušao svoje srce i ja sam mu čestitao na tome", dodao je.

Mesi je u Barselonu došao 2000. godine, sa svega 13 godina i od prvog dana Katalonci su mu plaćali liječenje od urođenog nedostatka hormona rasta, kako bi jednog dana uopšte i mogao da se bavi profesionalnim fudbalom.

U kojoj mjeri im se to isplatilo, procijenite i sami...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC