• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Srbiju igrao 10 puta, u Italiji promijenio sedam klubova: Bivši reprezentativac ima novu ekipu u Seriji A!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni fudbaler imaće težak zadatak da izbori opstanak sa svojom novom ekipom.

 ivan radovanović potpisao za salernitanu Izvor: MN PRESS

Nekadašnji fudbaler Partizana nosiće dres i sedmog klub u Italiji tokom svoje avanture koja na Apeninima traje već više od decenije. Vezni fudbaler Ivan Radovanović (33) dogovorio je transfer iz Đenove u Salernitanu, tim koji će se grčevito boriti za opstanak u drugom dijelu sezone.

Svojevremeno je Radovanović iz Partizana otišao u Atalantu, koja ga je slala na pozajmice u Pizu, Bolonju i Novaru. Kasnije je bio član Kjeva i Đenove, pa će Salernitana biti šesti učesnik Serije A u njegovoj karijeri. 

Možda će vas zanimati

Iskusni fudbaler samo u dresu Pize nije igrao u elitnom rangu italijanskog fudbala, a u tom takmičenju je zabilježio 313 nastupa do sada. Imaće priliku za još, barem u proljećnom dijelu sezone 2021/22.

Radovanović je jedno od najvažnijih pojačanja Salernitane pred nastavak prvenstva, u kojem žele da izbore opstanak. Oni su nedavno bili pred izbacivanjem iz lige zbog specifične vlasniške strukture, ali sada žele da se za opstanak u eliti izbore na terenu. To neće biti lako, pošto imaju samo 10 bodova, osam manje od Venecije koja je van zone ispadanja.

U kratkom saopštenju Salernitana je navela da su postigli dogovor sa srpskim fudbalerom, a on je potpisao ugovor na godinu i po dana, odnosno do ljeta 2023. godine.

Radovanović se najbolje snalazi na mjestu centralnog veznog, ali je kroz karijeru igrao i na drugim pozicijama u veznom redu. U kasnijoj fazi karijere igrao je i kao štoper, dok ga se navijači u Srbiji sjećaju po 10 reprezentativnih nastupa.

Jedan od tih mečeva je gostovanje Hrvatskoj na Maksimiru, gdje je starter bio i Alen Stevanović, koji je danas napravio šokantan transfer i potpisao za drugolgaša Srbije, IMT sa Novog Beograda.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC