• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Najdraža pobjeda u karijeri

Selektor BiH Safet Sušić presrećan nakon pobjede BiH nad Rumunijom od 2:1. "Nijedna pobjeda mi nije draža od ove“, rekao je Pape.

 Sušić: Najdraža pobjeda u karijeri Izvor: MONDO

Reprezentacija BiH u subotu je na Bilinom polju poslije preokreta ostvarila veliku pobjedu nad Rumunijom u meču Grupe D kvalifikacija za EP 2012, a selektor "zmajeva“ bio je presrećan nakon velikog kam-beka njegovih igrača i trijumfa rezultatom 2:1

"Igrao sam 20 godina fudbal, ali nijedna pobjeda mi nije bila draža od ove“, izjavio je odmah po završetku meča Safet Sušić.

"Mi smo rekli prije utakmice da ćemo igrati ofanzivno sa dva napadača i još dvojicom iza i da moramo da damo najmanje dva gola da bismo pobijedili. Tako je i bilo, ali prije svega htio bih da se zahvalim publici koja nas je svo vrijeme bodrila, koja je dala snage igračima u drugom poluvremenu da istraju. Čestitam i ovim divnim momcima s kojima radim već godinu i po bez ikakvih problema. Zaista sam ponosan na njih“, rekao je Sušić.

On je ocijenio da je pobjeda njegovog tima zaslužena, posebno nakon primljenog pogotka u prvom poluvremenu.

"Počeli smo fenomenalno, šutirali smo. Da smo odmah uspjeli da damo gol vjerovatno bismo sa većom razlikom pobijedili. Dominirali smo 90 minuta, igrali smo bolje i bila bi nepravda da na kraju nismo pobijedili. Presudilo je što se igrači nisu prepali nakon primljenog gola, nisu stali, posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme“, istakao je Sušić.

Sudbina BiH je neizvjesna zbog najavljenih sankcija za Fudbalski savez BiH ali Sušić je optimista, a vjeruje i da je BiH stekla veliku prednost nad Rumunijom, koju ipak ne otpisuje u potpunosti.

"Ja sam i dalje optimista i ubijeđen sam da ćemo igrati revanš u Rumuniji. Što se tiče Rumunije, oni u utorak igraju s Luksemburgom koju bi trebali dobiti i imaće pet bodova, mi imamo sedam, a zatim slijedi i naš revanš u Rumuniji. Nisu otpisani Rumuni, ali mislim da nakon ove pobjede večeras ne mogu nas prestići“ rekao je Sušić

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC