• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (kval): Estonija - Srbija (20.30)

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak uveče (20.30) u Estoniji svakako igra jedan od najvažnijih mečeva u skorijoj istoriji i budućnosti.

 EP (kval): Estonija - Srbija (20.30) Izvor: MONDO

Sad ili nikad!

Bar što se tiče Srbije na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2012. godine... I ne samo to.

Možda je "sad ili nikad" za pojedine reprezentativce na zalasku karijere.

Dakle, fudbalska reprezentacija Srbije u utorak uveče (20.30) u Estoniji svakako igra jedan od najvažnijih mečeva u skorijoj istoriji i budućnosti. Meč, koji u velikoj mjeri može da potvrdi ono čega se plaše mnogo u Srbiji, kao i ono čemu se nadaju.

Plaše se da nisu definitivno pali nazad u prosjek, kao nacionalni fudbalski tim, a nadaju se da i dalje pripadaju evropskom i svjetskom vrhu, gdje su makar kratko bili tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Nadu da će možda, poslije svega ružnog na startu kvalifikacija, ipak gledati "orlove" u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine, probudila je čudna pobjeda nad Sjevernom Irskom u petak u Beogradu (2:1). Pred praznim tribinama, poslije vođstva gostiju...

Uz splet okolnosti, povoljnih po državni tim, Srbija se negdje na pola puta do kraja kvalifikacija, izjednačila sa Slovenijom, Estonijom i Irskom sa šansama da se domogne drugog mjesta i plasmana u baraž. Ipak, poraz u Talinu unazadio bi ih "debelo" i to znaju svi u timu koji predvodi Vladimir Petrović Pižon, čovek koji je doživio težak udarac na svom debiju na klupi reprezentacije, kada je upravo od Estonije izgubio u Beogradu rezultatom 3:1.

Jedini strijelac u ekipi Srbije tada je bio Nikola Žigić, dok su golove za Estoniju postigli Tarmo Kink, Konstantin Vasiljev i Aleksandar Luković, koji je zatresao svoju mrežu.

Makar 1:0 u revanšu i sve će biti bolje!

U nadi da njegov tim to može, Pižon je morao da skrpi kombinovan sastav, zbog brojnih povreda i suspenzija. U tim se vraća zamjenik kapitena Nemanja Vidić, ali on neće igrati u paru sa Nevenom Subotićem, koji se u međuvremenu povrijedio...

Stoga, šansu bi trebalo da dobije Nenad Tomović, koji će uz desnu aut liniju, dok će na mjestu stopera igrati Branislav Ivanović.

Sastav Srbije za duel sa Estonijom na Lakok Areni u Talinu trebalo bi da izgleda ovako: Brkić - Tomović, Ivanović, Vidić, Kolarov - Petrović, Ninković - Tošić, Sulejmani, Jovanović - Pantelić.

Ukoliko to zaista bude startnih 11, ispostaviće se da će samo trojica startera iz duela Srbija - Estonija (1:3) početi i drugi susret u Talinu, gdje se očekuje snijeg, vjetar i temperatura oko minus pet stepeni Celzijusovih. Duel će suditi Holanđanin Bas Nijhus, koji je u karijeri sudio 30 internacionalnih utakmica.

Nijhus je prilično mlad, rođen je 12. januara 1977. godine i po zanimanju je - mesar!

U našoj Grupi C, u ponedjeljak, biće odigrana još jedna utakmica: Sjeverna Irska - Slovenija, a naredni mečevi uslijediće tek 3. juna, kada se sastaju Italija - Estonija i Farska Ostrva - Slovenija.

Srbija će, međutim, poslije Talina imati pauzu sve do 2. septembra, kada će gostovati u Sjevernoj Irskoj.

GRUPA C:

1. Italija 5-4-1-0 (11:1) 13
2. Slovenija 5-2-1-2 (7:4) 7
3. Srbija 5-2-1-2 (7:8) 7
4. Estonija 4-2-0-2 (6:4) 6
5. Sjeverna Irska 4-1-2-1 (3:3) 5
6. Farska Ostrva 5-0-1-4 (3:16) 1

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC