• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Zvezda je "mala Barsa"

Alfi i omegi zagrebačkog Dinama drago što je Prosinečki u Zvezdi sproveo ideje u dJelo. Glasa za regionalnu ligu, ali neće da priča u prazno.

 Mamić: Zvezda je "mala Barsa" Izvor: MONDO

Izvršni potpredsjednik Dinama Zdravko Mamić impresioniran radom Roberta Prosinečkog u Crvenoj zvezdi. Mada, ne misli da je odlazak "Žutog" iz stručnog štaba reprezentacije ključ minuloh neuspjeha Hrvata. Takođe, smatra da navijači ne bi bili problem u stvaranju regionalne lige. Sve to izjavio je u intervjuu za "Press".

Mamić je preko televizije gledao premijerni Zvezdin meč ovog proljeća protiv Smedereva.

"Bio sam impresioniran viđenim i to sam to rekao svim prijateljima iz Zagreba. Vidjela se ideja u Zvezdinoj igri, konstantno su imali posjed lopte, to je ono što Robi traži. Ma, Zvezda je izgledala kao mala Barselona. Drago mi je što je Prosinečki svoje ideje sproveo u djelo", počeo je prvi čovjek Dinama.

Da bi došao u Beograd, Prosinečki je morao da napusti stručni štab reprezentacije Hrvatske, koja igra loše u posljednje vrijeme.

"Pošteno mogu da vam kažem da bi nam sigurno bilo bolje sa Robijem, nego bez njega. Volim i cijenim Roberta Prosinečkog kao čovjeka, bivšeg velikog fudbalera, a sada trenera... Samo njegov izostanak nije ključni razlog našeg poraza u Tbilisiju. Za to ima hiljadu razloga".

Dolazak hrvatskog stručnjaka u srpski klub bi se mogao obilježiti kao uvod u stvaranje regionalne lige.

"Ja sam prije deset godina pričao da je regionalna liga jedini spas za fudbal u regionu. Više to ne radim, jer od priče kako bi to bilo dobro nismo dalje odmakli. Slušaj sine da ti iskreno kažem: Ti radiš svoj posao, ja u Dinamu svoj, ali na kraju mi proizvodimo jedan veliki gubitak. Nemamo infrastrukturu, fudbal u ligama je slab, bojim se da ćemo se svi zajedno vrlo brzo ugušiti. Kako da preživimo kada nam je jedini izvor prihoda prodaja igrača.

Mamić smatra da navijači ne bi predstavljali problem u regionalnoj ligi.

"Bio sam skoro u Sarajevu jer je moj Dinamo gostovao Železničaru u prijateljskom meču. Pola sata poslije meča deset hiljada ljudi je skandiralo: „Dinamo, Dinamo". To je dokaz da problem sa navijačima ne postoji. Druga je stvar što kod vas, a i kod nas, vlada teror manjine. Siguran sam da je 99 posto ljubitelja fudabala za regionalnu ligu, a da se onaj jedan posto ističe drugačijim stavom".

Dragan Džajić je nedavno javno nahvalio Mamića.

"Džaja je uvijek bio džentlmen i gospodin. Ponosan sam kada jedan takav čovjek sipa komplimente na moj račun. Ej, ja sam kao mali učio od Džajića i Cvetkovića. Isto se odnosi i na Partizanove čelnike Zečevića i Bjekovića. To su bili tandemi kakve nijedan klub na svijetu nije imao", dodao je Mamić i priznao da jače veze ima sa ljudima iz Partizana nego sa rukovodstvom Zvezde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC