• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo zarađuje pola miliona evra od fejk profila!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Portugalski fudbaler je najpraćenija osoba na instagramu, a jedini je prebacio 400 miliona.

 Ronaldo zarađuje pola miliona evra od fejk profila! Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo je postao rekorder instagrama kao prvi čovjek sa preko 400 miliona pratilaca na toj društvenoj mreži. Njegovo ime ističe se na listi najpraćenijih profila, a zanimljivo je da portugalski fudbaler nakon svake promotivne objave zaradi gotovo pola miliona evra samo zbog lažnih profila!

Engleski mediji su otkrili - Portugalac zarađuje nešto preko dva miliona evra od svake instagram objave u kojoj nešto reklamira, a kada se ima u vidu da njegov nalog prati čak 23% lažnih profila jasno je da mu oni donose ogroman profit.

Među 400 miliona pratilaca Kristijana Ronalda je čak 92 miliona lažnih naloga. Iako od njih nema neke očigledne koristi, oni zapravo zarađuju ogromnu količinu novca ofanzivcu koji se prethodnog ljeta vratio u Mančester junajtedu.

Otprilike, zbog njih Kristijano zarađuje 465.000 evra po objavi...

Kristijano Ronaldo je veoma aktivan na ovoj društvenoj mreži, pa je tako u posljednjih nedelju dana imao čak šest objava. Dvije od njih su bile plaćene, jedna je bila reklama za Najk kopačke koje nosi, a u drugoj je promovisao sopstveni donji veš. Kada se to sabere, lažni profili koji ga prate na instagramu donijeli su mu skoro milion evra za te dvije fotografije!

Treba napomenuti da ovi lažni profili nemaju nikakve veze sa vlasnikom profila koji prate. U pitanju nije kupovina pratilaca ili nešto slično, pošto se kod svakog od 10 najpraćenijih fudbalera na instagramu brojka lažnih profila koji ga prate kreće između 19 i 24%.

Tako Lionel Mesi ima preko 70 miliona lažnih pratilaca, Nejmar 34 miliona, Mbape preko 12 i po miliona, a desetoplasirani Luis Suarez oko devet i po miliona "fejk" profila koji ga prate.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC