• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegovićev apel FIFA i UEFA

Bakir Izetbegović uputio je srijedu pismo predsjedniku FIFA Sepu Blateru i predsjedniku UEFA Mišelu Platiniju uz molbu da reprezentacija BiH i klubovi izbjegnu sankcije.

 Izetbegovićev apel FIFA i UEFA Izvor: MONDO

Fudbalski Savez BiH na Skupštini u utorak nije usvojio novi statut i od 1. aprila će uslijediti automatska suspenzija.

Član Predsjedništva BiH, Izetbegović, uputio je pismo Blateru i Platiniju, u kojem je izrazio nadu da će pronaći odgovarajuće rješenje za uspostavljanje kvalitetnije organizacije fudbala u BiH.

"Kao što sigurno znate, BiH je kompleksna zemlja po mnogim osnovama. Sport je jedna od oblasti prema kojoj svi njeni građani osjećaju jednak afinitet, a fudbal posebno. Ne vjerujem da ću pretjerati ako kažem da od svih sportova građani BiH najviše vole upravo fudbal. Teško je uopšte opisati stepen frustracije ukoliko naša reprezentacija i naši klubovi budu blokirani u nastupima van zemlje", napisao je Izetbegović, prenose sarajevski mediji.

"Bez želje da se kao član Predsjedništva BiH miješam u vaše aktivnosti, izražavam iskreno uvjerenje da ćete naći odgovarajuće rješenje i omogućiti dalje učešće reprezentacije BiH i naših klubova u evropskim takmičenjima", navodi se u pismu koje je Izetbegović uputio čelnicima FIFA i UEFA.

On je dodao da bi bilo žalosno da neodgovorno ponašanje članova Saveza onemogući igračima izlazak u Evropu.

"Mladi ljudi koji se bave ovim sportom, kao i stotine hiljada njihovih navijača, to zaista nisu zaslužili. Uvjeravam vas da ćete imati moju punu podršku u aktivnostima na uspostavljanju kvalitetne organizacije fudbala u BiH, lišenu svih političkih i drugih uticaja", zaključio je Izetbegović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC