• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Čelik bliži finalu od "vukova"

Fudbaleri Čelika pobijedili su Olimpik 1:0 (1:0) u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine.

 KUP BiH: Čelik bliži finalu od "vukova" Izvor: MONDO

Zeničani su slavili golom Elmira Kuduzovića u 39. minutu i relativno mirnije čekaju revanš 6. aprila u Sarajevu, nakon kojeg će biti poznat prvi finalista najmasovnijeg takmičenja u BiH.

U drugom polufinalu odigranom ranije, Široki je na Grbavici izborio remi bez golova i svakako će u revanšu pred svojim navijačima na Pecari biti barem malo bliži završnoj utakmici Kupa BiH od Željezničara.

Susret na Bilinom polju, kome je prisustvovalo oko 4.000 navijača, odlučio je lijevi bek Čelika Kuduzović, koji je poslije povratne lopte na ivicu šesnaesterca sjajnim udarcem po zemlji matirao golmana Olimpika Mladena Lučića - 1:0.

Ekipa Mehmeda Janjoša pokušavala je da dođe do izjednačenja, čak je u pojedinim trenucima koristila i nedozvoljena sredstva poput Armina Kapetana, koji je zaradio žuti karton zbog simuliranja prekršaja u kaznenom prostoru.

"Vukovima" je u srijedu predveče malo šta polazilo za nogom, a kada je Boris Savić u 70. minutu zaradio crveni karton, jasno je bilo da će crveno-crni ostvariti prednost pred revanš. Samo je bilo pitanje koliku, obzirom da je u posljednjih dvadesetak minuta gol za Čelik "visio u vazduhu", ali je sjajne šanse branio golman Lučić.

Gosti su mogli da kazne Čelik u 80. minutu preko Miloša Vidovića, ali je njegov šut iz stopostone prilike odlično zaustavio Luka Bilobrk, nekadašnji čuvar mreže splitskog Hajduka.

Podsjećamo, susret Čelika i Olimpika bio je odgođen zbog susreta reprezentacije BiH i Rumunije (2:1) kako bi travnjak Bilinog polja bio u što boljem stanju.



ČELIK: Bilobrk, Brković, Kuduzović (od 74. Sadiković), Horić (od 72. Dilaver), Milošević, Čović, Purić, Kapetan, Hadžić, Šišić (od 84. Isaković), Džafić. Trener: Abdulah Ibraković.

OLIMPIK: Lučić, Salkić, Subašić, Suljević, Savić, Vidović, Kiso (od 90. Kračunov), Durak (od 60. Kresser), Alimanović, Raščić, Hiroš (od 88. Mujić). Trener: Mehmed Janjoš.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC