• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drinić napustio brod koji tone: Modričani u očajnoj formi, nekadašnji šampion BiH u velikim problemima

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Alfa Modriče tokom priprema odigrali su pet prijateljskih mečeva, u kojima su zabilježili četiri poraza i remi, uz katastrofalnu gol-razliku 4:21.

 Miroslav Drinić Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

U nekadašnjem bh. šampionu Alfa Modriči, koji ove godine proslavlja vijek postojanja, ne cvjetaju ruže.

Prema saznanjima MONDA, u klubu je izuzetno teška situacija, što se odrazilo i na igrački kadar, pa su tako dvojica najboljih fudbalera ove zime napustila klub. Kapiten Nebojša Prljeta prešao je u Tekstilac iz Dervente, dok se Mitar Trifković vratio u Orašje.

Možda će vas zanimati

Njihovim stopama krenuo je i šef stručnog štaba Miroslav Drinić, koji je nakon serije izuzetno loših rezultata tokom pripremnog perioda, ali i očajnog stanja u klubu, odlučio da se povuče, tako da su Modričani trenutno bez trenera.

Tokom pripremnog ciklusa oni su ostvarili veoma blijede rezultate u kontrolnim mečevima. Na pet utakmica upisana su četiri poraza i tek jedan remi, uz očajnu gol-razliku 4:21.

Prvo su doživjeli pravu rezultatsku katastrofu od banajlučkog Borca (0:8).

Uslijedili su zatim ubjedljivi porazi protiv federalnih prvoligaša Zvijezde iz Gradačca i TOŠK-a iz Tešnja identičnim rezultatom 1:5, a između ova dva susreta upisan je i miminalan neuspjeh u dvoboju sa rivalom iz lige, Tekstilcem iz Dervente 0:1.

U posljednjem susretu remizirali su sa drugoligašem Poletom 1926 iz Broda 2:2, što je bio i posljednji Drinićev meč na klupi.

Pred start zimskih priprema iz kluba sa stadiona "Dr Milan Jelić" najavljivali su da u godini kada slave 100. rođendan nemaju prevelike ambicije. Cilj je bio sredina tabele, ali već sada je jasno da će se Alfa Modriča na proljeće boriti za opstanak u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Podsjetimo, u pazi između dva prvenstva kormilo je napustio mladi i perspektivni trener Dario Purić, a zamijenio ga je Miroslav Drinić. Novi trener se nije najbolje snašao na početku, pa je u prvih osam kola osvojen samo bod.

Ipak, u nastavku je krenula serija dobrih rezultata i činilo se da su Modričani na pravom putu. Upisana su četiri vezana domaća trijumfa, uz dva remija na gostovanjima, ali je na zatvaranju jesenje sezone pretrpljen ubjedljiv poraz od Slavije u Istočnom Sarajevu 0:4.

Tako su fudbaleri Alfa Modriče zimsku pauzu dočekali na 12. poziciji, koja im ne garantuje mirne proljećne borbe za očuvanje prvoligaškog statusa.

Ako se tome dodaju i aktuelni finansijski problemi, nejasno stanje sa igračkim kadrom, te činjenica da desetak dana pred nastavak sezone klub nema trenera, jasno je na kakvim mukama će biti u gradu pod Majnom u drugom dijelo sezone.

Podsjetimo, klub iz Modriče, tada Modriča Maksima, najveći uspjeh ostvario je u sezoni 2007/08. kada je osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi BIH, a zatim igrao i kvalifikacije za Ligu šampiona. 

FK Modriča Maksima šampion BiH 2008. godine
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prethodno je 2004. osvojen Kup BiH trijumfom u finalu nad banjalučkim Borcem nakon penala, kada je prvi put izboren plasman na međunarodnu scenu, odnosno kvalifikacije za tadašnji Kup UEFA.

Modriča Maksima bila je i šampion Republike Srpske, te osvajač Kupa RS, ali je 2010. ispadanjem iz bh. elite krenuo sunovrat nekadašnjih "žuto-plavih".

Četiri sezone Modričani su igrali u Prvoj ligi RS, zatim isto toliko u Drugoj ligi RS, da bi 2018. osvajanjem titule na drugoligaškom "Zapadu" uspjeli da se vrate u elitni rang fudbala Srpske.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC