• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljanović pred gostovanje Širokom: Vraćamo se u realnost, na ovom startu najvažniji su bodovi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Banjalučki Borac pokušaće da upiše pobjedu na otvaranju proljećnog dijela prvenstva protiv Širokog.

 Borac Široki najava Nemanja Miljanović jovo Lukić Toni Jović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Takmičenje u Premije ligi BIH nastavlja se već ovog petka, a proljećni dio sezone otvoriće Široki Brijeg i Borac duelom na Pecari.

Biće ovo težak ispit za Banjalučane koji su na 14 gostovanja na Pecari upisali samo jednu pobjedu, ali u redovima crveno-plavih su optimisti nakon uspješno obavljenih priprema koje su protekle bez povreda.

"Što bi se reklo, vraćamo se u realnost. Prvenstvo počinje sutra, gostujemo kod Širokog, teška utakmica. Početak je, mislim da će se sve ekipe u početku ovog dijela prvenstva tražiti. Široki poznajemo dosta dobro, isti je trener i manje-više isti igračkikadar, imali su manje promjene. Fale im dva igrača zbog suspenzije. Kod nas Čavić neće moći da igra zbog povrede. Nemamo suspenzija, imamo mali problem sa viškom stranaca, pa ćemo dva stranca morati da ostavimo mimo protokola", rekao je trener Borca Nemanja Miljanović i dodao:

"Za nas je bitno da startujemo ovaj dio sezone kako treba. Smatram da je to egal utakmica i bitno je da se snađemo na početku i ostvarimo pozitivan rezultat. Široki je jedna od rijetkih ekipa koja uvijek pokušava da igra fudbal, na nama je da im mi to ne dozvolimo. Mi treba da nametnemo svoj ritam, nadam se da ćemo mi da diktiramo, pokušaćemo da ostvarimo posjed i da mi diktiramo utakmicu".

I jedna i druga ekipa pripremali su se u Antaliji, a Širokobriježani su tada i uživo gledali utakmicu Borca i Kairata, ali i Borac je pratio pripremne utakmice svog prvog protivnika.

"Radili smo danas video analizu Širokog, utakmicu od prošle sezone, utakmicu koja je dosta realnija. Sutra ćemo imati analizu ove dvije utakmice protiv Dinamo Kijeva i Hajduka, ali to je dosta nerealna utakmica. Dinamo je bio daleko superiorniji tako da to nije prava slika ni Širokog. Kao što je rekao Toni, oni su ekipa koja pokušava da igra fudbal, ali za nas je najvažnije da se snađemo na ovom startu prvenstva i osvajamo bodove", istakao je Miljanović.

Fudbalere Borca očekuje težak raspored u narednom periodu jer će nakon Širokog, u srijedu gostovati Tuzla sitiju u prvom meču četvrtfinalu Kupa BIH, potom će u prvenstvu igrati protiv Veleža kod kuće i gostovati Sarajevu, a onda ih čeka revanš protiv Tuzla sitija u Banjaluci.

"Nezgodan raspored kako nama tako i većini drugih ekipa, osim Zrinjskog koji ne igra kup. Sve ostale ekipe imaju raspored kao mi, tako da nemamo šta da se žalimo. Treba da idemo pametno, na rezultat i da rasporedimo snage“, istakao je Miljanović.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Novi kapiten Borca Jovo Lukić poručio je da je Široki kvalitetna ekipa, ali da se nada da će Borac na ovom gostovanju osvojiti tri boda.

"Očekuje nas veoma teška utakmica, na mnogo nezgodnom terenu, teško gostovanje oprotiv vrlo kvalitetnog protivnika. I nama i njema je ovo prva utakmica u ovom dijelu sezone. Bilo bi dobro da osvojimo tri boda za to treće mjesto i ostanemo u trci za Evropu“, rekao je Lukić.

On će ispred sebe imati Petra Bosančića, štopera koji je ove zime stigao na Pecaru.

"Iskreno, trudim se da ne razmišljam previše o protivniku. Nije mi bitno ko je preda mnom, da li je kao u slučaju Kairata kvalitetniji protivnik ili je to neka ekipa iz PLBIH, pružam svoj maksimum da postignem pogodak ili bar asistenciju, a najvažnije je da uzmemo tri boda", istakao je Lukić.

Povratnik u ekipu Borca, Toni Jović, jedan je od igrača koji najbolje poznaje ekipu Širokog Brijega, pošto je ranije igrao za ovaj tim. Nakon epizode u Španiji Jović se vratio u Borac i svoj novi „debi“ imaće upravo protiv svog nekadašnjeg kluba.

"Poznajem jako dobro ekipu, igrao sam tamo godinu i po dana, poznajem trenera i sa dosta igrača sam u kontaktu. Široki je uvijek nezgodna ekipa, kakvo god da je stanje pokušavaju da igraju fudbal i ne odstupaju od toga. Pecara je tradicionalno nezgodno gostovanje, ali mislim da smo mi na jako dobrom putu. Ovo što sam vidio u Antaliji i do sada mi daje za pravo da se nadamo osvajanju sva tri boda i da možemo do kraja biti u trci za Evropu", istakao je Jović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC