• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović za MONDO: Stalno nam uzimaju po malo

Vezista Partizana prisjetio se radosti i hladnog tuša u Estoniji, a onda se okrenuo "crno-bijeloj stvarnosti".

 Petrović za MONDO: Stalno nam uzimaju po malo Izvor: MONDO

Radosav Petrović učestvovao je u osvajanju četiri boda repretzentacije Srbije u minule dve kvalifikacione utakmice. U meču sa Ircima na teren je ušao u 85. minutu, a u Estoniji je igrao od prvog do posljednjeg minuta.

Vezista Partizana nije bio raspoložen kada je počeo da sređuje utiske po povratku iz Talina.

"Epilog nije bio baš srećan", poručio je 21-godišnji fudbaler za MONDO.

Možda bi bod protiv Estonije bio i lakše prihvaćen da nije bilo neodlučnosti sudija iz Holandije u 91. minutu kada su prvo priznali gol za vođstvo "orlova" od 2:1, a zatim preinačili odluku.

"Možete da zamislite kako nam je bilo!? Radovali smo se kao nikad prije, a onda nas je polio hladan tuš. I to nije prvi put. Neću da kažem da nas kraduckaju, ali nam stalno ponešto uzimaju na sitno".

Holanđani ipak nisu "ubili" Petrovićev optimizam.

"I dalje smo u igri, sve je još u našim rukama".

U vrijeme dok je Bojan Križaj bio popularan Petrović se nije ni rodio, ali mogao je da vidi kako to radi, na primjer, Alberto Tomba. Po snijegu u Talinu, njegov prodor tokom kojeg je nanizao petoricu-šestoricu Estonaca i pripremio idealnu šansu Zoranu Tošiću zaista je ličnio na pravilno izveden slalom.

"U tom periodu utakmice nam je bilo lakše, jer smo imali prednost i protivnik se otvorio. Stvorili smo nekoliko prilika iz kategorije stoprocentnih, nismo ih iskoristili, pa smo u neku ruku samo krivi što nismo pobijedili".

"KO ZNA ZAŠTO JE DOBAR KIKS PROTIV RADA"

Kako to uvijek biva poslije reprezentativnih akcija, slijedi povratak u realnost, odnosno borbama na domaćim frontovima.

"Pred nama je tešak raspored, u naredne dve-tri nedjelje lomi se sezona", preusmjerio je Petrović misli na obaveze u Partizanu.

Remijem na Banjici u prošlom kolu crno-bijeli su omogućili "vječitom rivalu" da mu priđe na tri boda što im može stvoriti dodatni pritisak pred nastavak prvenstvene trke (u subotu u Humskoj od 18 sati gostovaće Borac).

"Pritisak? Ništa novo za nas. Bolje bi bilo da smo zadržali pet bodova prednosti, ali ko zna zašto je dobro što smo kiksnuli protiv Rada".

Tokom zimskih priprema Petrović je u razgovoru za MONDO rekao da se ne boji konkurencije iako je svjestan da je ona u Partizanu najjača upravo na poziciji zadnjeg veznog. I opet se izborio za "pol-poziciju" kod trenera Aleksandra Stanojevića mada je bilo nagovještaja da će prednost dobiti Mohamed Kamara.

"Recept je način na koji razmišljam. Kad se opterećujem stvarima koje nisu u mojoj nadležnosti, uvijek se nešto iskomplikuje. A kada misli usmjerim samo na ono što je u mom djelokrugu, sve bude kako treba. Zato se ne opterećujem sastavom tima, to je posao šefa. Tako ću i da nastavim", zaključio je Radosav Petrović, drugi strijelac Partizana i Superlige sa devet golova.

Više od Petrovića postigao je samo Ivica Iliev - deset.

(R.J, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC