• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije šala: Prvi april donosi sankcije!

Sutra je 1. april, Međunarodni dan šale, ali se u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine sigurno neće smijati kada u toku dana iz FIFA i UEFA stigne zvanična obavijest o suspenziji.

 Nije šala: Prvi april donosi sankcije! Izvor: MONDO

Tačno u ponoć ističe posljednji rok za spas fudbala u BiH. Isteklo je vrijeme dato FS BiH za usvajanje novog statuta, a skupštinski delegati, predvođeni nesposobnim Predsjedništvom FS BiH, još u utorak su izglasali smrtnu kaznu našem fudbalu.

Na potezu su sada FIFA i UEFA, institucije koje su još ranije upozorile na posljedice neusvajanja novog statuta. Iako se svi istinski ljubitelji fudbala još nadaju čudu i pomilovanju barem za reprezentaciju i klubove iz Niona i Ciriha u petak možemo očekivati zvaničnu potvrdu brisanja BiH sa evropske i svjetske fudbalske karte.

Suspenzija znači da reprezentacija gubi pravo nastupa na međunarodnoj sceni, klubovi gube pravo nastupa u evropskim kupovima, dok sudije i ostala službena lica ostaju bez prava na delegiranje za međunarodne utakmice.

Takođe, FS BiH, a samim tim i klubovima ukida se svaka vrsta finansiranja iz fondova FIFA i UEFA. FS BiH ostaje i bez svih prava u FIFA i UEFA uključujući i pravo glasa ili bilo kakvog odlučivanja u tijelima FIFA i UEFA.

Marsel Benc, predstavnik FIFA i UEFA, nije mogao reći "Nezavisnim novinama" koji će biti prvi potez FIFA i UEFA nakon isteka posljednjeg roka datog N/FS BiH.

Na zahtjev banjalučkog lista za intervju, u kojem bi pobliže objasnio kakva sudbina očekuje bh. fudbal i kuda i kako dalje, Benc, je odgovorio da će se sve znati tek nakon što odluka FIFA i UEFA o suspenziji stupi na snagu.

"Ne mogu da vam odgovorim u ovom trenutku, jer sam obavezan prvo da obavijestim člana FIFA i UEFA, FS BiH, o isteku roka za donošenje novog statuta. Tek nakon toga ću se obratiti medijima, a saopštenje će biti objavljeno u petak na sajtu UEFA (www.uefa.com) kada na snagu stupa odluka o suspenziji FS BiH. U saopštenju ćete dobiti odgovore na mnoga pitanja koja vas interesuju", rekao je Benc.

I dok čekaju saopštenje iz Ciriha i Niona, u BiH su nastavljene spekulacije o imenima ljudi koji će biti pozvani u prinudnu upravu, tačnije komitet za normalizaciju koji će formirati FIFA i UEFA. Najčešće spominjano ime ili možda najveća želja većine je Ivica Osim, koji ima punu podršku predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

"To je veliki fudbalski autoritet. Čovjek kojeg svi cijene i poštuju, ne samo na našim prostorima nego i šire. U njemu bi FIFA i UEFA imali iskrenog sagovornika, jer je Osim čovjek koji želi dobro fudbalu. FS RS nema ništa protiv da Osim bude prvi čovjek komiteta za normalizaciju i nudimo mu saradnju u granicama naših mogućnosti. Osim toga radi se o čovjeku koji u proteklom vremenu nije imao teških izjava. Ivica Osim razmišlja isključivo fudbalski i sportski", istakao je gensek FS RS Rodoljub Petković.

Mediji u Srbiji objavili su da bi jedan od članova prinudne uprave FS BiH mogao biti i Savo Milošević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC