• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Bliži se moj kraj u Barseloni

Trener Barselone Pep Gvardiola najavio je da bi na kraju sljedeće sezone mogao da se povuče sa klupe katalonskog kluba, uprkos tome što je nedavno potpisao produžetak ugovora.

 Gvardiola: Bliži se moj kraj u Barseloni Izvor: MONDO

Razlog tome nisu ni loši rezultati - naprotiv, ni manjak trofeja - naprotiv, ni nedopadljiva igra - naprotiv, niti je po sredi sukob bilo sa navijačima, igračima, upravom - opet naprotiv!

Jednostavno, Gvardiola smatra da je Barselona suviše veliki klub da bi se jedan trener u njemu predugo zadržavao. Vjerovatno se na "keca" veliki broj navijača Barse i generalno ljubitellja fudbala neće složiti sa ovom tvrdnjom, ali svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i Gvardiola može da sebi ne poželi istu karijeru kao što je imaju Aleks Ferguson ili Arsen Venger.

"Mislim da se bliži kraj mog vremena ovdje u Barseloni", rekao je Gvardiola u intervjuu za italijanski "Rai Sport".

"Lijepo mi je ovdje, ali kada ste u klubu kakav je Barselona, ne možete da ostajete dugo", dodao je Gvardiola i malo zbunio sagovornike.

"Naredne sezone, biće to moja četvrta uzastopna godina na klupi Barselone. Takav klub mora da ima mnogo hrabrosti kada drži trenera toliko dugo, jer se igrači brzo zasite trenera i obrnuto", dodao je trener po mnogim mišljenjima najdominantnijeg tima današnjice.

Kada je to rekao, bilo je samo vrijeme kada će mu biti postavljeno pitanje koga će trenirati 2012. godine? Italijani se nadaju da bi Gvardiola mogao da dođe u Italiju, gdje je igrao od 2001. do 2003. godine, kao fudbaler Breše i Rome.

"Doćiću, ako zaista budem želio da treniram neki tim. Potreban je i entuzijazam, ali i više od toga za takvu odluku", ostao je nedorečen Gvardiola, iako je još zimus spekulisano o tome da je prva želja vlasnika Intera Masima Moratija, koji bi mu potom doveo i Lea Mesija.

Kada je odlazio Rafael Benitez, Gvardiola (40) je ostao čvrsto u Barseloni, a Inter je morao da se zadovolji sa Leonardom. Potom, Gvardiola je navodno bio "već viđen" kao nasljednik Fergusona na klupi Mančester junajteda, a ljeto 2012. godine određeno je kao "primopredajno".

Naravno, tu je uvijek Mančester siti, koji će nastaviti da želi sve i svakoga...

"Imam previše poštovanja prema Barseloni, da bih sada govorio o drugim klubovima, a tamo imam ugovor... Ali, kada dođe trenutak za to, zahvaliću se mom klubu na svim uspjesima i na tome što su me učinili jakim. Potom, gdje ću nastaviti da radim, zavisiće od toga kako se budem osjećao", rekao je Gvardiola i dodao:

"Jednom kada budem slobodan trener, moćiću da govorim o drugim klubovima, ali dok sam u Barseloni, nikada neću dozvoliti sebi da pričam o drugima ili pregovaram sa njima. Inter je imao Beniteza - velikog trenera, i završilo se kako se završilo, sada Inter ima Leonarda... Alegri je u Milanu, imao sam sreću da sam se upoznao s njim prošlog ljeta. To su veliki evropski klubovi, sa sjajnim igračima.Morati ima sjajnog trenera", malo je nepovezano pričao potom Gvardiola, ali je jasno stavio do znanja da poštuje i Leonarda i Alegrija, kao i da ne želi da raspravlja o mogućnosti da preuzme jedan od dva milanska giganta.

Gvardiola je u sezoni 2008/09 osvojio "Tripletu" sa Barselonom. Sada, dvije godine kasnije, ima šansu da isto ponovi. U La Ligi ima pet bodova više od Reala iz Madrida, sa kojim će igrati u finalu Kupa kralja, a ekipa u četvrtfinalu Lige šampiona igra sa Šahtjorom iz Donjecka.

Pred Gvardiolom je od ranije još jedna nepristojna ponuda. Iz Katara mu je ponuđeno da vodi selekciju te zemlje do Svjetskog prvenstva 2022. godine, za simboličnih 22 miliona evra!?

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC