• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda rutinski kroz Ivanjicu

Javor ove godine nije bio "bauk" za Crvenu zvezdu. Pred oko 3.500 navijača u Ivanjici, crveno-bijeli su prilično lako došli do tri boda - 0:2.

 JSL: Zvezda rutinski kroz Ivanjicu Izvor: MONDO

Strijelci Jevtić u 33. i Kaluđerović u 45. minutu.
Na mjestu gdje su u prethodnih pet sezona, koliko je Javor iz Ivanjice superligaš, tri puta ostavljali dragocjene bodove, fudbaleri Crvene zvezde ovog puta lako su riješili meč u svoju korist.

U premijernom meču 20. kola Jelen Superlige, pred oko 3.500 navijača: Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:2).

Strijelci za petu uzastopnu pobjedu crveno-bijelih u pet proljećnih kola bili su Aleksandar Jevtić u 33. i Andrija Kaluđerović u 45. minutu.

Kada su napadači na vrijeme obavili svoj dio posla, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki mogao je da naredi da u drugom poluvremenu ekipa "spusti tempo" i sačuva noge za revanš polufinala Kupa Srbije, koji slijedi već u srijedu. A, protivnik se zna - Partizan, koji ima dva gola prednosti iz prvog susreta (0:2).

Bar nekoliko sati, do subote u 20 časova, Crvena zvezda biće izjednačena po broju bodova na čelu tabele sa crno-bijelima, koji će šansu da se ponovo odlijepe imati od 18 časova, kada dočekuju Borac iz Čačka.

Prvi gol na meču, a svoj drugi ovog proljeća, Aleksandar Jevtić postigao je u stilu pravog centarfora. On je sa tri metra, potpuno neometan, zakucao loptu glavom u mrežu Nemanje Supića. Jevtiću je za drugi gol ovog proljeća sjajno asistirao mladi Srđan Mijailović, kojeg je na desnoj strani proigrao Pavle Ninkov.

I kada se očekivao zvižduk za kraj prvog dijela igre, Ivan Josović je osvojio, pa izgubio loptu na svojoj polovini, što je Zvezdi donijelo momentalnu šansu za gol. Kadu Mendeš je sa 20 metara, lucidno, spoljnim dijelom stopala proigrao Andriju Kaluđerovića, koji je izbjegao ofsajd zamku i potom sa desetak metara, iz prve, umalo pocijepao Supićevu mrežu!

I Kaluđerović je postigao drugi pogodak ovog proljeća, a osmi ukupno od starta lige.

Prije toga, u 17. minutu, sudija Dejan Santrač morao je da isključi golmana Crvene zvezde Bobana Bajkovića, kada je ovaj kao posljednji igrač odbrane srušio Marka Momčilovića. Njega je u kontri sjajnim pasom proigrao Igor Stojaković, a Momčilović je na ivici šesnaesterca gostiju prvi stigao do lopte ispred Bajkovića, dao sebi for, ali je bio sapleten.

Santrač je dosudio slobodan udarac na 17 metara od gola i Bajkoviću pokazao žuti karton, iako je po pravilima morao da ga isključi.

Javor je od početka pokušavao preko kontra napada da ugrozi gol gostiju, što se nije promijenilo ni kada je rezultat bio 0:1, ni kada je drugo poluvrijeme počelo sa 0:2.

Ipak, bolje šanse viđene su pred Supićevim golom. Najprije u 15. minutu, kada Jevtić odlično proigrao fantastičnog Mijailovića, koji se ovog puta "ponudio" na lijevom boku.

Kada je primio loptu u šesnaestercu domaćih, Mijailović je uputio pas u peterac gdje se Kristijan Borha srušio na zemlju sam od sebe u pokušaju da loptu smjesti u praznu mrežu.

Zvezda je "ubijala" igru do pred kraj susreta, kada je Prosinečki ubacio Evandra Goebela, pa Avala Isaha, a onda i pomalo zaboravljenog Slavka Perovića. Novi igrači, naročito Perović, unijeli su energiju, koja se ogledala u nekoliko lijepih šansi i akcija, iz kojih je mogla da bude zabilježena i ubjedljivija pobjeda.

Posebno ostaje žal, bar za TV reditelje, što majstorski porez Perovića u 87. minutu nije završio u mreži, već na stativi. Perović je pas sa lijevog boka, koji mu je uputio Stevan Reljić, primio, pa podigao na koljeno, koljenom sebi "namjestio" loptu na makazice i onda izveo najteži potez u fudbalu, ali zaista nije imao sreće.

Supić je gledao kako lopta pogađa stativu.

U tom trenutku, Javor je uveliko igrao sa desetoricom, jer je oštri Goran Luković u 83. minutu dobio drugi žuti karton zbog starta nad Evandrom. Ivanjičani su pošteno izudarali Zvezdinog "Maestra", koji je ušao u igru u 59. minutu, a samo koji minut kasnije ljekarska ekipa morala je da mu zaustavlja krv iz nosa.

Najbolju šansu na utakmici, Javor je imao u u 74. minutu kada je Makedonac Filip Petrov iskosa sa lijeve strane pokušao da savlada Bajkovića, ali je pogodio spoljni dio mreže. Za Petrova je bilo bolje da pokuša da vrati loptu na peterac, gdje je sekund ranije Sead Hadžibulić glavom promašio cijelu loptu i tako propustio priliku da on savlada Bajkovića, prije nego je to pokušao Petrov.

Premalo od Javora, čak i za bod. A tradicija je bila na strani tima Zorana Njeguša, koji je u prethodnih pet duela na svom terenu sa Crvenom zvezdom imao skor 2-1-2.

JAVOR: Supić - Milinković, Rendulić, Milovanović, Josović - Luković, Ostojić - Silva Eliomar, Hadžibulić, Stojaković - Momčilović.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Ninkov, Vilotić, Tošić, Reljić - Mijailović - Lazović, Kadu - Borha, Jevtić, Kaluđerović.

PAROVI 20. KOLA:

U subotu:

IVANJICA: Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:2)
/Jevtić 33, Kaluđerović 45/

BEOGRAD: Čukarički - Smederevo (15.00)
INĐIJA: Inđija - OFK Beograd (15.00)
KRAGUJEVAC: Metalac Gornji Milanovac - Vojvodina (15.00)
LUČANI: Sloboda Point Sevojno - Spartak Zlatibor Voda (15.00)
BEOGRAD: Partizan - Borac Čačak (18.00)

U nedjelju:

BEOGRAD: BSK Borča - Jagodina (15.00)
KULA: Hajduk - Rad (15.00)

TABELA: Partizan 50, Crvena zvezda (+1) 50, Vojvodina 44, Rad 36, Spartak 29, Smederevo 25, OFK Beograd 25, Jagodina 24, Javor (+1) 23, Borac 21, BSK 19, Inđija 13, Metalac 13, Hajduk 12, Čukarički 4.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC