• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Preokret u režiji Runija

Mančester junajted gubio od Vest Hema rezultatom 2:0, ali je u nastavku čak četiri puta zatresao mrežu domaćina i napravio krupan korak ka tituli.

 PREMIJER: Preokret u režiji Runija Izvor: MONDO

Ako Mančester junajted postane šampion Engleske, razliku u odnosu na konkurente napraviće bodovi koje je tim Aleksa Fergusona osvajao u posljednjim minutima utakmica, ili kada je protivnik vodio sa jednim, pa čak i dva gola razlike.

Stizao je Junajted 2:0 na gostovanjima Aston Vili (2:2), Blekpulu (2:3), a ove subote i Vest Hemu, pošto su "čekićari" stekli ubjedljivu prednost pogocima Marka Nobla iz jedanaesteraca.

Vejn Runi odgovorio je "het-trikom", a Ćićarito Ernandez stavio tačku na preokret - 2:4 (2:0)!

"Crveni đavoli" odmakli su Arsenalu na "plus osam", mada puleni Arsena Vengera mogu da se vrate u trku pobjedom nad Blekburnom kod kuće.

Vest Hem je propustio šansu da drugi put ove sezone sruši Mančester junajted (u Liga kupu bilo je 4:0), ali i da izađe iz zone ispadanja.

Treba istaći da je Junajted na prvom meču Fergusonove suspenzije - zbog kritika na račun sudije meča sa Čelsijem - imao sreće sa glavnim arbitrom Lijem Mejsonom.

Ovaj je kod vođstva Vest Hema od 2:0 poštedio Nemanju Vidića drugog žutog kartona zbog faula nad Demba Baom, dok je pri rezultatu 2:2 dosudio penal za loptu koju je Fabio iz neposredne blizine "napucao" u ruku Metjua Apsona.

Prije toga je Runi matirao Roberta Grina majstorski izvedenim slobodnim udarcem (2:1), pa iz akcije u kojoj je lijepo prihvatio pas Antonija Valensije i oslobodio se dvojice čuvara.

Remijem u Stouku, Čelsi je opet previše daleko od Junajteda da bi se nadao nečemu većem od plasmana u Ligu šampiona. Domaćin je pri rezultatu 1:1 dva puta pogodio prečku u istom minutu (Vilson i Hut), a na drugoj strani se "revanširao" strijelac jedinog gola za goste, Didije Drogba.

Branislav Ivanović zbog premorenosti obavezama u reprezentaciji nije bio u startnih 11, zamijenio je Bosingvu u 80. minutu.

Nenad Milijaš imao je baš loš dan. Zbog povrede je zamijenjen poslije samo 30 minuta, a Vulvsi su ubjedljivo izgubili od Njukasla, koji sedam kola prije kraja može polako da se raduje novoj sezoni u Premijer ligi.

Vulverhempton će sa Vest Hemom, Viganom i Blekpulom voditi žestoku bitku za opstanak, mada se lista ugroženih ne završava sa ta četiri imena.

Korak ka sigurnoj zoni napravio je Vest Bromvič, preokretom protiv Liverpula - 2:1. Oba pogotka postigao je reprezentativac Sjeverne Irske Kris Brant iz jedanaesteraca dosuđenih poslije prekršaja Kirgijakosa, odnosno Reine nad Piterom Odemvingijem.

"Crveni" su tako izgubili od ekipe koju trenira njihov bivši menadžer Roj Hodžson!

Nikola Žigić igrao je petnaestak minuta u pobjedi Birmingema nad Boltonom. Osvajač Liga kupa takođe je van zone ispadanja, a ima i jednu utakmicu manje.

REZULTATI I PAROVI 31. KOLA:

Vest Hem - Mančester junajted 2:4 (2:0)
/Nobl 11p, 25p - Runi 65, 73, 79p, Ernandez 84/

Birmingem - Bolton 2:1 (1:0)
/Filips 4, Gardner 59 - Elmander 70/

Everton - Aston Vila 2:2 (1:0)
/Osman 38, Bejns 83p - Bent 47, 68/

Njukasl - Vulverhempton 4:1 (2:0)
/Nolan 22, Ameobi 45, Lovenkrands 50, Gutijerez 90+2 - Ibenks Blejk 58/

Stouk - Čelsi 1:1 (1:1)
/Volters 8 - Drogba 33/

Vest Bromvič Albion - Liverpul 2:1 (0:0)
/Brant 62p, 88p - Škrtel 50/

Vigan - Totenhem 0:0

Arsenal - Blekburn (18.30)

nedjelja

Fulam - Blekpul (14.30)
Mančester siti - Sanderlend (17.00)

TABELA: Mančester j. 66, Arsenal (-2) 58, Čelsi (-1) 55, Mančester s. (-1) 53, Totenhem (-1) 50, Liverpul 45, Everton 41, Bolton 40, Njukasl 39, Stouk 38, Sanderlend (-1) 38, VBA 36, Fulam (-1) 35, Birmingem (-1) 34, Aston Vila 34, Blekburn (-1) 33, Blekpul (-1) 33, Vest Hem 32, Vulvs 32, Vigan 31.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC