• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Ilić spasio Vošu, Brđani štrajkovali

Brana Ilić postigao jedini gol za petu proljećnu pobjedu Vojvodine. Inđija i Čukarički i dalje bez osvojenog boda, OFK, Spartak i Smederevo slavili.

 JSL: Ilić spasio Vošu, Brđani štrajkovali Izvor: MONDO

Na pet utakmica 20. kola Superlige svih pet pobjeda zabilježile su gostujuće ekipe!

Vojvodina je i poslije gostovanja Metalcu ostala sa stoprocentnim učinkom ovog proljeća, računajući i Kup.

Vojvodina se dugo mučila u Kragujevcu, ali je na kraju Brana Ilić postigao gol i sačuvao "lale" u borbi za šampionsku titulu. Nije bilo lako Novosađanima, iz svake linije tima zbog povrede je izostao po jedan igrač - Oumaru Abubakar, Giorgi Merebašvili i Branislav Trajković.

Novosađani su do pobjede stigli u 75. minutu.

Navijači Vojvodine imali su problem prilikom ulaska na stadion, ali je na kraju oko 200 navijača iz Novog Sada ipak ušlo na stadion "Čika Dača" i bodrilo svoj tim. Maloljetnim simpatizerima Vojvodine nije dozvoljeno da krenu na put za Kragujevac.

Inđija ni iz petog pokušaja ovog proljeća nije uspjela da osvoji barem bod. Zeleno-bijeli su poslije Partizana i Hajduka, poraženi i od OFK Beograda na stadionu kraj željezničke stanice - 1:2 (1:1)

Inđija je počela dobro protiv "romantičara", ali je golman Poleksić napravio početničku grešku u 16. minutu, koju je iskoristio pribrani Nemanja Milić. Zeleno-bijeli su izjednačili poslije pola sata igre. Povlačenje ka svom golu skupo je koštalo igrače OFK Beograda. Dimitrov je u 29. minutu asistirao, a Darko Isidorović smjestio loptu u mrežu.

Najbolju priliku u drugom delu propustila je Inđija. Marko Vučetić nije iskoristio penal u 74. minutu, koji je skrivio Stevan Marković. Odličan na golu bio je Bojan Šaranov.

Kazna je stigla poslije samo četiri minuta. Omaleni igrač sredine terena Aleksi Batioja bio je najviši u skoku u protivničkom kaznenom prostoru i glavom savladao Poleksića.

Spartak je sigurnom igrom u Lučanima osvojio sva tri boda protiv Slobode Sevojno Point - 1:0.

Gosti su do jedinog gola stigli golom sa bijele tačke. Vladimir Torbica je bio siguran izvođač penala u 13. minutu. Gosti iz Subotice bili su apsolutno bolji, a u prilog tome ide i podatak da domaćin za 45 minuta nije uputio nijedan udarac u okvir gola, ali ni van njega.

Sloboda je nešto žustrije krenula u drugom dijelu, međutim, nedovoljno da bi ugrozili gol vrlo dobrih "golubova". Spartak je siguran na petom mjestu sa 32 boda.

Čukarički se gubi utakmicu za utakmicom i prelazak u niž rang takmičenja sve je izvjesniji. So na ranu dodali su fudbaleri Smedereva, koji su na Banovom brdu pobijedili sa 1:0.

Jedini strijelac bio je Živković u 61. minutu. Ipak, čini se da u ovom trenutku opstanak u Superligi najmanje brine fudbaler Čukaričkog. Ono o čemu razmišljaju je neka druga egzistenija, ona životna.

Utakmica između Čukaričkog i Smedereva počela je sa 15 minuta zakašnjenja zbog štrajka "brđana". Naime, igrači sa Banovog brda su se zbog višemjesečnih dugovanja koje klub ima prema njima odlučili za petnaestominutni štrajk upozorenja.

PAROVI 20. KOLA:

U subotu:

IVANJICA: Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:2)
/Jevtić 33, Kaluđerović 45/

BEOGRAD: Čukarički - Smederevo 0:1 (0:0)
/Živković 61/

INĐIJA: Inđija - OFK Beograd 1:2 (1:1)
/Isidorović 29 - Milić 16, Batijoa 78/

KRAGUJEVAC: Metalac Gornji Milanovac - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Ilić 75/

LUČANI: Sloboda Point Sevojno - Spartak Zlatibor Voda 0:1
/Torbica 13p/

BEOGRAD: Partizan - Borac Čačak 2:0 (1:0)
/Ilić 21, Lazevski 82/

U nedjelju:

BEOGRAD: BSK Borča - Jagodina (15.00)
KULA: Hajduk - Rad (15.00)

TABELA: Partizan 53, Crvena zvezda 50, Vojvodina 47, Rad /-1/ 36, Spartak 32, Smederevo 28, OFK Beograd 28, Jagodina /-1/ 24, Javor 23, Borac 21, BSK /-1/ 19, Inđija 13, Metalac 13, Hajduk /-1/ 12, Čukarički 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC