• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BIH: Baka debitovao pobjedom

Blaž Slišković debitovao je na klupi Širokog pobjedom nad Travnikom. Željezničar slavio u Trebinju, Zrinjski do pobjede sa penala u 89. minutu.

 PREMIJER BIH: Baka debitovao pobjedom Izvor: MONDO

Tri pobjede domaćina i tri pobjede gostiju, bilans je utakmica 20. kola Premijer lige BiH odigranih u subotu poslijepodne.

Blaž Slišković imao je uspješan debi na klupi Širokog Brijega, pošto je njegova ekipa savladala Travnik 2:1, golovima Džidića u 14. i Serdarušića u 52. minuti.

Poslije vođstva od 2:0 Široki je uglavnom prijetio iz kontranapada, a sve što su gosti uspjeli da urade do kraja meča je počasni pogodak Fajića četiri minute prije kraja.

Predvođen Blažom Sliškovićem. Široki je konačno, poslije 158 dana posta, uspio slaviti na Pecari. Posljednji put publika u Mostaru radovala se 26. oktobra prošle godine kada je Široki Brijeg savladao Budućnost.

Sarajevski rivali Željezničar i Sarajevo bili su uspješni ovog vikenda i upisali nove bodove.

Željezničar je slavio u Trebinju rezultatom 1:0 u prilično nezanimljivom okršaju sa Leotarom na Policama. Trenutak odluke desio se u 67. minutu kada je Muamer Svraka nakon greške domaće odbrane zatresao mrežu i donio svom timu tri vrijedna boda.

Imao je Željo još nekoliko dobrih prilika. Bešlija i Popović bili su neprecizni u drugom poluvremenu, a u prvom dijelu Ćulum je pogodio stativu Leotarovog gola.

Ovim trijumfom Željezničar je zadržao nadu da može ugroziti lidera na tabeli, Borac, koji svoj meč 20. kola igra u nedjelju protiv Slavije u Istočnom Sarajevu.

Minimalnu pobjedu, takođe u gostima ostvario je i Zrinjski protiv tuzlanske Slobode, ali sa bijele tačke i to minut prije kraja meča na Tušnju.

Sudija Kožul pokazao je na bijelu tačku nakon jedne sporne situacije i izazvao gnjev domaćih igrača i navijača, a Popović je bio precizan sa bijele tačke i tako donio svom timu tri boda.

Istina, trebala su mu dva pokušaja da savlada golmana Slobode, ali Zrinjski na kraju iz Tuzle nosi tri boda kojima se udaljio od opasne zone u kojoj su “zacementirani” ostali Budućnost i Drina sa osvojenih 17 bodova.

Budućnost je u premijernom meču 20. kola Premijer lige BiH poražena od Sarajeva rezultatom 2:0.

Majstorija Obuće, a zatim i asistencija Pehliću bili su dovoljni da bordo tim upiše tri boda, a prava je šteta što je meč na Koševu posmatralo tek nešto oko dve hiljade ljudi.

Oni koji su bili tu u 25. minutu vidjeli su pravu majstoriju igrača Sarajeva. Poslije loše ispucane lopte igrača Budućnosti, lopta je upućena ponovo u šesnaesterac, a u narednih par sekundi Obuća je tamo napravio haos.

Napadač Sarajeva odličnim driblingom oslobodio se svog čuvara, ali i još dvojice protivničkih igrača, a zatim preciznim šutom matirao Husića koji je paradom samo dodatno uljepšao pogodak.

Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću domaćina, iako je Sarajevo dominiralo, ali već početkom drugog poluvremena utakmica je riješena. Ovog puta Obuća je bio asistent, a loptu je u mrežu pospremio Pehlić.

Budućnost je u drugom poluvremenu krenula malo ofanzivnije i pokušala da ugrozi gol, ali nije uspjela da dođe ni do počasnog pogotka. Umjesto golova, do kraja meča, publika na Koševu vidjela je dva crvena kartona, za Nuhića u ekipi Sarajeva i Smajića iz Budućnosti.

Budućnost je tako ostala na pretposljednjem mjestu na tabeli sa 17 osvojenih bodova, koliko ima i posljednja Drina koja je u subotu na svom stadionu poražena od Zvijezde iz Gradačca – 1:2.

Njima je u subotu na šest bodova razlike odmakao Velež, koji je u Mostaru deklasirao Olimpik rezultatom 3:0. Goste iz Sarajeva načeo je Kodro u 10. minutum, a zatim je Velagić bio dvostruki strijelac, u 17. i 72. minutu za ubjedljivu pobjedu Mostaraca.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Sarajevo - Budućnost 2:0
(Obuća 25, Pehlić 47)

Sloboda – Zrinjski 0:1
(Popović 89 penal)

Široki Brijeg – Travnik 2:1
(Džidić 14, Serdarušić 52 – Fajić 86)

Velež – Olimpik 3:0
(Kodro 10, Velagić 17, 72)

Drina – Zvijezda 1:2
Lazarević 9 – Nikić 11, Ristić 51)

Leotar – Željezničar 0:1
(Svraka 67)

Čelik – Rudar Prijedor 2:1

(Adilović 5, 55 penal - Džafić 21 penal)

Nedjelja

Slavija – Borac (16,00)

Tabela: Borac (-1) 43, Željezničar 38, Sarajevo 35, Rudar 31, Olimpik 30, Travnik 29, Sloboda 28, Slavija (-1) 28, Široki Brijeg 28, Čelik  28, Zvijezda 27,  Zrinjski 25, Leotar 24, Velež 23, Budućnost 17, Drina 17 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC