• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Borusija sve bliža "salatari"

"Milioneri" prvo primili gol, a zatim za samo pet minuta preokrenuli rezultat i ostali na plus sedam u odnosu na Leverkuzen šest kola prije kraja.

 BUNDES: Borusija sve bliža "salatari" Izvor: MONDO

Mogao je Hanover da učini finiš Bundeslige vrlo zanimljivim, ali se Borusija na kraju "izvukla". "Milioneri" su pobijedili sa ubjedljivih 4:1, međutim, u 57. minutu malo ko je na "Zignal Iduna Parku" vjerovao da će domaćin na kraju da napuni mrežu Slomkinog tima i da osvoji vrlo važna tri boda.

"Milioneri" prvo primili gol, a zatim za samo pet minuta preokrenuli rezultat. Ne samo da su šest kola prije kraja ostali na velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Leverkuzen, nego su igrači Borusije prekinuli seriju od dve utakmice bez pobjede (poraz od Hofenhajma 0:1 i remi sa Majncom 1:1) i vratili samopouzdanje pred kraj šampionata.

Oporavljeni Neven Subotić bio je od početka u sastavu Borusije i odigrao je svih 90 minuta.

Hanover je postigao gol u pomenutom 57. minutu preko Mohameda Abdelauea, a onda su žuto-crni preuzeli kontrolu nad utakmicom. Mario Gece izjednačio je samo dva minuta kasnije, a već u 64. Lukas Barios je doneo vođstvo Borusiji. Desetak minuta kasnije Paragavajac je postigao i 13 gola za "milionere", da bi konačnih 4:1 postavio Kevin Groskrojc u 83. minutu.

Borusija u narednom kolu putuje u ne baš prijateljski Hamburg na noge HSV.

Pobjedu je zabilježio i Bajer na gostovanju u Kajzerslauternu. Izgledalo je da će "farmaceuti" kiksnuti i tako definitivno odustati od trke za šampionskom titulom, ali je spas doneo Sidni Sam u 74. minutu.

Do bodova je teško stigao još uvijek aktuelni šampion Bajern. Bavarci su savladali "fenjeraša" iz Menhengladbaha golom Arjena Robena 12 minuta prije kraja utakmice na "Alianc Areni". Ovaj trijumf od velikog je značaja za Bajern, koji se probio na treće mjesto ostavivši iza sebe za jedan bod Hanover.

Majnc i Frajburg su podijelili bodove - 1:1, a isti rezultat bio je i u Bremenu gdje je gostovao Štutgart. Na oba meča gosti su prvi stigli do vođstva. Verder je izjednačio prije odlaska na odmor, a Majn u finišu utakmice.

Parovi i rezultati 28. kola:

Bajern - Borusija M. 1:0 (0:0)
/Roben 78/

Verder - Štutgart 1:1 (1:1)
/Frings 34 - Hajnal 13/

Borusija D. - Hanover 4:1 (0:0)
/Gece 59, Barios 64, 73, Groskrojc 83 - Abdelaue 57/

Majnc - Frajburg 1:1 (0:1)
/Alagui 74 - Sise 1/

Kajzerslautern - Bajer 0:1 (0:0)
/Sam 74/

Hofenhajm - Hamburg 0:0

Nedelja:

Keln - Nirnberg 15,30

Volfsburg - Ajntraht 17,30

U petak:

Sent Pauli - Šalke prekinuto kod 0:2 (0:1)
/Raul 26, Draksler 66/

TABELA: Borusija D. 65, Bajer 58, Bajern 51, Hanover 50, Majnc 44, Nirnberg /-1/ 42, HSV 41, Frajburg 38, Hofenhajm 37, Šalke 33, Verder 33, Keln /-1/ 32, Kajzerslautern 31, Ajntraht /-1/ 31, Štutgart 30, Sent Pauli 28, Volfsburg /-1/ 27, Borusija M. 23.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC